Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
TugruLemC
TugruLemC

Aklımdaki Sorular

Yorum

Aklımdaki Sorular

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

884

Okunma

Aklımdaki Sorular

Aklımdaki Sorular

Hissetmek ne kadar da saçma ve olanaksız görünse de mümkün. Özellikle de kendimizi yani varoluşumuzu hissetmek. Sanki hiç yokolmayacakmışız gibi. Oysaki bizim gibi milyarlarca insan gelmiş geçmiş dünyadan. Evrende payımıza düşen ne ? Bizi tatmin eden dünyevi zevkler mi ? Yoksa öbür dünyada yaşayacaklarımız mı ? Cennete gitmek düşünüldüğü kadar önemli mi acaba ? Ya da muhtemelen daha önemli bir şey olmalı gayemiz. Yaratana yakın olmak mesela. Ne cehennemde yanmak korkutmalı, ne cennette sonsuzluğa gitmek büyük bir şans ya da ödül olmalı.
Bir sonu yok mudur acaba hissetmenin ? Nefs de bizimle beraber olursa acı ve tatlıyı ayırt ederiz. Bizim bir sahibimiz var. Her hareketimizden bizi sorumlu tutan bir sahip, yani yaradan, yani Tanrı… Biz neyiz, ya da gerçekten bir şey olmamız ne kadar mantıklı ? Şu an düşünmem bile ne kadar garip yani düşünebilmem. Kendimi bilmem, hissetmem, aynaya baktığımda bana ait olan bir beden görmem… Gerçekten de garip. Ki çöpe de atılmıyor, bir can var ortada ve sorumlu olduğumuz söyleniyor. Evet herşey ondan anlıyorum ama, biz gerçekten kimiz ? Bu insan kalabalığı kim ?
Akıl, irade ve güç. Bunlara sahibiz evet. Ama akıl kimin ? Ya da irade, ya da güç… Şeytanı kim yarattı peki? Nefis kimin? Her iyi Tanrıdan kabul ediliyor, oysa kötülük kimden? Haşa şeytanı biz mi yarattık? Ya da bizim emrimiz altında mı?
Evrendeki herşey onun emri altında iken insanın akıl ve iradesine göre doğruyu seçmek ve bunun sonucunda ceza ya da mükafat görmesi düşüncesi ne ile açıklanabilir?

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Aklımdaki sorular Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Aklımdaki sorular yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aklımdaki Sorular yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
bekir odaci
bekir odaci, @bekirodaci
11.1.2013 20:39:55
sanırım iyi anlaşılsın diye kötülük de yaratıldı
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL