Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
Kederli
Kederli

Batının demokrasisi mi, o da ne?

Yorum

Batının demokrasisi mi, o da ne?

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

523

Okunma

Batının demokrasisi mi, o da ne?

Hababam demokrasileşmeye çalışıyoruz, güya. Hem de çok değerli dayımız AB istediği için gönüllü ve toplum bünyemize uygun şekilde değil.

İşin ilginç yanı; Batı nasıl uygulama istiyorsa,o şekilde yapma gayreti var devlette.

Yapın yapın, kuru fasulye fidanının dalına karpuzu aşılayın, gögesine de oturun, keyif çıkartın siz. Ne kadar çıkartırsınız, sonuç ne olur, bilmem ha. Demesi benden.

Dili, dini, yaşam kültürü, dünya bakışı gibi yaşamın temel direklerini oluşturan noktalarda aralında nerdeyse gece ile gündüz kadar fark olan Batı ve memleketimiz, idarede denk olsun ha?

Git bre kardeşim git. Sizinkisi, beynamazın avazını ezan zannedip camiye seğitrmeye benzer....

Eğer başarı umudediliyorsa; -amenna demokrasi olsun- ama her toplum, kendi bünyesine uygun olan idari yöntemleri uygulamaya koymalı.
Aksi takdirde pabucu ters giymek zorunda kalırsınız.
..
Tutturmuşlar, AB de AB!
Yahu, ben 41 senedir içlerinde yaşıyorum, bizim AB ’siz de yapabileceğimiz birkaç konu hariç, bir fazlalıklarını göremedim, sıkıldım, memlekete bir an önce dönme hazılığındayım.
Onu bırakın; AB üyeleri henüz tam bir birlik olamadıkları gibi, paralarını evrensel iktisatta geçerli konuma getirebilmekten acizler. Birkaçı da iflasta.

...
AB’ye girersek ne mi olur?

Bakın; örnek vereyim:
Sen adama ana avrat söversin, herif sırıtır, aldırmaz; o sana ’kıçımı yala der’ çıldırır, herifi vurursun milletin ortasında güpegündüz!

Adam yarın birgün gelir memleketine, Hacı Cabbar amcanın tarlasının karşısında domuz üretme çiftliği kurar, Abuziddin efendinin kasap dükkanının yanına da et satış yeri açar.
Yer misin, yemez misin? Yani; Abuziddin Efendi’den alacağın eti....
...
Bırakın bırakın siz AB’yi de, kendi insan kaynaklarınızı efendice kullanın ve tüm toplum kesiminin menfaati için genç nesilleri adamca adam gibi eğitin; ama vatandaşı dindar kukla yapmadan!

Bakın o zaman, kim kime boyun eğecek.

Havyar yiyip de, altın yumurtlayan AB vatandaşı görmedim daha...

Kırk kök hıyar fidanının dibinde gölgeleneceğimize, bir kök çınarımızın dibinde oturalım, beyler!

Selamlar ve iyi demokrasileşmeler!

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Batının demokrasisi mi, o da ne? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Batının demokrasisi mi, o da ne? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Batının demokrasisi mi, o da ne? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL