Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
kadiryeter
kadiryeter

Okumak, ne demektir?

Yorum

Okumak, ne demektir?

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

798

Okunma

Okumak, ne demektir?

Okumak, ne demektir?



Bu sabah(26.11.2012) evden çıkmadan evin penceresinden sokağa baktım... Yusuf abi, 8-10 kadar öğrencinin yanına yaklaşmış ve birşeyler söylüyor.

Fotoğraf makinemle iki-üç poz resmini çektim; yakınlaştırarak. acele ile sokağa indim ve okul yönünde hızla yürümeye Yusuf abiye yetişmeye çalıştım; o ne, Yusuf Abi, 80 Yaşını aşmış bir delikanlı, yavaş yürüyor, o öğrencilerin hiçbiri O’nun önüne geçerek okula koşmuyorlar!.

Yüz metre depar atarak Yusuf Abiye yetiştiğimde hepsi okul ana kapısı önüne gelmişlerdi. sordum: Abi, Seni evden resimledim; ne idi o öğrencilere ettiğin nasihat?.. dedi ki; "O’nlara, okumak nedir diye sordum, hiçbiri bilemedi ve dedim ki: Okumak, Diploma almak demektir.Cumhurbaşkanının diploması olmasa o’raya gelebilir miydi?!"

Öğrenciler, karşısında yaşlı ve kemâle ermiş ve tanımadıkları Yusuf abiyi görünce, önüne geçip de okula yürümekten ar ettiler ki, O’nun ayak adımlarına uyarak, bir adım geriden yürüdüler...
Bu güzel ibret tabloso ile güne başladım... Gençlik, boş değil... Ne Mutlu.

kadiryeter Kadir Yeter.
26 KASIM 2012- KAVAKMEYDAN MH. TRABZON.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Okumak, ne demektir? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Okumak, ne demektir? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Okumak, ne demektir? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
superbaba
superbaba, @superbaba
26.11.2012 15:36:14
Ne diplomalılar gördük biz...
Toplama yapmasını bilmeyen...
Ama yine de öyle bilinsin.
Ne güzel ki çocuklarda bilgeye karşı saygı var.
Cıvıl cıvıl koşarak geçmemişler.
Kısa ve özlü bir anıydı.
Yalnız resim çok küçük hemşerim.
Ne olduğu anlaşılamıyor.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL