Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Aytaç CİVAN
Aytaç CİVAN

ANNEMLE SON GÜN

Yorum

ANNEMLE SON GÜN

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1268

Okunma

ANNEMLE SON GÜN

ANNEMLE SON GÜN

Tam bir yıl önce bugün,
Annemle birlikteydim.
Benden küçük bir çanta istemişti. O gün ona aldığım küçük el çantasını da götürmüştüm. Birlikte cüzdanını yerleştirdik. Pek sevindi. ’Rengi de pek güzelmiş dedi.’ Sonra Ayça geldi. Kuş üzümlü kurabiye yaptım. Çay demledik. Kurabiyeler biraz sertçe olmuş.Çayına batırarak yedi.
Oturduk , uzun uzun konuştuk. Komşumuz Gülay abla uğramıştı.Sohbete o da katıldı. Ne yalan söyleyeyim ordan burdan derken (dedikodu bile yaptık diyemiyorum) biraz güzelleştik.
Salonun ışığının az olduğundan yakınmıştı bir gün önce. Damadım Murat, elektrikçi göndermiş ufak tefek elektrik işlerini halleti gelen delikanlı. Ayça’ dan Murat’ı aramasını istedi. Teşekkür etti.Hayır dua etti Murat’a. O sırada eşim aramıştı beni. Telefonu aldı elimden. Oğlum dedi, seni damadım değil evlatlarım kadar çok seviyorum.Sana o kadar güveniyorum ki. Sen benim arkamda , sırtımı dayadığım bir kalesin ’dedi.
Duygulandık, sarıldık, ağlaştık.
Ertesi gün birden fenalaştı.Hastane, yoğun bakım derken sonrası malum.
Ah be annem !. Nerden bilebilirdim ki.
Meğer sen, bizimle vedalaşmışsın o gün.
Meğer, seninle son kez kahvaltı edişimiz, son kez dertleştiğimiz günmüş.

Ayça’nın bahçesine bugün yaralı bir kuş düşmüş. Yalı çapkını dedikleri. Rengarenk. Veterinere götürdü. Bu gece Ayça’nın misafiri.
Belki de annemin cennetinden haber getirdi bize.

Biliyor musun ?
Gidişine, sensizliğe Hala alışamadım.
Işıklar içinde yat güzel annem.

Aytaç Oktar Civan İzmir / 1 Kasım 2012

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Annemle son gün Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Annemle son gün yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ANNEMLE SON GÜN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Aytaç CİVAN
Aytaç CİVAN, @aytaccivan
7.11.2012 09:10:37
Evet , ''... bir yanı hep yarım gülüşlerimin
Değerli yorumunuz için sonsuz teşekkürler..
Sevgiyle kalın. Hep sevgiyle.
poeme_şiir
poeme_şiir, @poeme-siir
4.11.2012 17:51:39
Gidişlerin en bitişidir bilirim.
liğme liğme olursun da toparlanamazsın yaşadığın sürece. Her nefes alışında acır kalbinin derinleri. Hayattır . elbette gülüp kahkaha atarsın ama bir yanı hep yarımdır gülüşlerinin. Aşina olduğum acıdır. duyarsız kalamadım yazınıza. Rabbim sabır versin.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL