Dostlarımızın bize gösterdiği sevgiyi abartmamız, duyduğumuz minnetten değil, takdire ve sevilmeye ne kadar layık olduğumuzu herkese göstermek içindir. la rochefaucauld
sumeyyebayrakk
sumeyyebayrakk

Takın güneş gözlüklerinizi,yağmur altında beklemeye başlıyoruz!

Yorum

Takın güneş gözlüklerinizi,yağmur altında beklemeye başlıyoruz!

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

561

Okunma

Takın güneş gözlüklerinizi,yağmur altında beklemeye başlıyoruz!

kayıplar,vedalar,ölümler. birbirleri içinde sonsuza kadar uzanan şekiller gibi. hiçbirinin tam anlamıyla sonu gelmiyor. yaşattığı şeyler hiçbir zaman tam anlamıyla son bulmuyor.
pandora denen hatunun yaptığı o basit hatanın bugün tüm insanlığa mal oluşunu yaşıyoruz. bu yüzden karşımdaki insanlar hata yaptığında affetsem bile kırgınlığım kolayına geçmiyor sanırım. bugün benim canımı yakanın yarın öbür gün başkasını yakacağını bilmek. hatun kutuyu açar ve tüm kötü duygular aynı anda dünyanın dört bir yanına yayılır. iş işten geçtikten sonra telaş içinde kapattığı kutunun içinde ’UMUT’ mahsur kalır. o gün bugündür acının ve diğer tüm kötü duyguların sahtesi olabileceğine inanmayan insanoğlu bir tek umut denen şeyin varlığını kabullenemez. ama ne garip çelişkidir ki ben de en çok umuta inanırım. ortada aslı olan bir şeyin sahtesi olmayacağının garantisini kimse veremez bana. ama daha gün yüzüne bile çıkmamış bir duygunun sahtesini kim icat edebilir ki? ya da yokluğunu kim kanıtlayabilir? bu biraz Allah’ın varlığı olayına da benziyor dikkat edilirse. kimse varlığını kanıtlamaya çalışmaz ama yokluğu için sürekli bir inkar halindedir insanoğlu. konu olarak bağlantısız bir yere bağladım ama sadece bir örnekti.
yunan mitolojisinden gerçekçiliğin bugününe şöyle bir geçiş yapacak olursak. bir şeyi kesin olarak biliyoruz özellikle ergenlik olarak adlandırılan dönemi yaşadığımız günlerde ; güzel sıfatı altında değerlendirilebilecek tüm yaşanması mümkün olayları insanlar bir yerlere saklamış. aşk var ki bu hiçbir zaman yanında mutluluğu taşımıyor. ayrılık var ki çok kısa bir süreç içerisinde aşkın peşinden koşa koşa gelip onu biranda geride bırakıyor. hüzün var ki bunlardan bağımsız zaten değerlendirelemeyecek. ama klişeye kaçacak bir gerçekte var. her ne kadar yorganın altına saklanarak gördüğümüz karanlıktan şikayetçi olsak da dışarıda bir yerlerde güneş sürekli doğuyor. doğmayacak bir güneşi beklemiyoruz. umut tamda o güneşin gamzelerinde oturmuş bize kahkahalar atarak el sallıyor. güneşe çıplak gözle bakamıyoruz ya belki de bu yüzden umutu da yalın bir bakışla göremiyoruzdur.
pandora kutuyu kapatamadan yetişip umutu ordan çekip çıkarabilenlerden olmanız dileğiyle ;
gözyaşları içinde kahkaha atarak güneşi bekleyen polyanna

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Takın güneş gözlüklerinizi,yağmur altında beklemeye başlıyoruz! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Takın güneş gözlüklerinizi,yağmur altında beklemeye başlıyoruz! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Takın güneş gözlüklerinizi,yağmur altında beklemeye başlıyoruz! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
4.11.2012 00:14:31
Beğeni:
0
Okunma:
561
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL