Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Mustafa Topaloğlu
Mustafa Topaloğlu

Eline Yüzüne Bulaştırırsın

Yorum

Eline Yüzüne Bulaştırırsın

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

501

Okunma

Eline Yüzüne Bulaştırırsın

ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRIRSIN
Mustafa Emmi (Aslan) de Golsuz Üniversitesi(!) müdavimi.Alamancı olmadan önce o yerleşkede koyun,kuzu gütmüşlüğü var.(Golsuz Üniversitesi,i bir başka anlatımızın konusu efendim!)
Mısdiyemmi, Aşağı Mahalle’nin kuzu çobanı.O zamanlar köyde en az iki koyun sürüsü, iki de kuzu sürüsü var.Aşağı Mahalle’nin sürüsü ayrı yayılırdı.Yukarı Mahalle’nin sürüsünü başka bir çoban yayardı.Devrani’nin dediği demlerdi o zamanlar:
.
“Bayırdan iner sürüler
Goyun guzu ne hoş meler
Yalan oldu geçen günler
Yâr yoluma baktı m’ola?”
.
Şimdi köyde Muhtar Ferat’ın bir kuzusu var.Üç kuzu da Ömer Güner (Şıh Ömer) almış.Başka ilaç için arasan bulamazsın.Geçenlerde Ömer’in kuzularını köpekler taciz etmiş.Ömer burnundan soluyordu:”Bir daha o köpekleri bizim orada göreyim vurmazsam adam değilim.”
Haksız da sayılmaz Şıh Ömer.Herkes köpek besleyemez.Besleyen de itine,köpeğine sahip çıkmalı canım...
Bir gün akşam yakını.Güneş elini ayağını çekmiş gidici.Muharem (Taş),Mısdiyemmi’nin yanına geliyor:
”Mısdafa,dedemin guzularından birini vir de yiyek...”diyor.Yanında da bir iki bıçkın...
Mısdıyemmi:
”Muharem,viririm de eline yüzüne bulaştırın...”karşılığını veriyor.Çap Hasan, Muharem’in dedesi.Mısdiyemmi tutuyor Çap Hasan Emmi’nin kuzularından birini veriyor.
Muharem,şemşamer tarlasının içinde kuzuyu kesiyor.Kellesini,sakatatını atıyor.Etini kebaptı,kavurmaydı yiyor bizim kafadarlar.Derisini de Mısdiyemmi’ye veriyorlar.
Mısdiyemmi,ertesi gün deriyi getirip teslim edecek.”Kuzuyu kurt yedi.”diyecek.Geliyor Çap Hasan’ın yanına:
”Hasan Emmi...Senin guzuyu...”derken lafı ağzından alıyor Çap Hasan:
”Mısdafa...Gendini yorma.Bizim zağar (küçük köpek) dün akşam guzunun kellesini getirdi.”diyor.
Çap Hasan Emmi, kuzuyu iki ayaklı kurtların yediğini anlamıştır.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Eline yüzüne bulaştırırsın Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Eline yüzüne bulaştırırsın yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Eline Yüzüne Bulaştırırsın yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL