Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
AZİZ MAMA
AZİZ MAMA

duy beni ey yar(A)

Yorum

duy beni ey yar(A)

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1129

Okunma

duy beni ey yar(A)

hayat seni sunmuştu mutsuz bir anın ortasında. kaç zamandır hüzün derlediğim hayatın kışı bitti sandıydım seninle ve bahar çiçekleri açar diyordum artık gönül bahçemde. gecenin karanlığının gülüşünde biteceğini sanmıştım. oysa sen yalancı bahar çiçeğiydin şairin deyimiyle. evet sen en yalancı bahar çiçeği çıktın. kokusuz, tatsız, güvensiz ve kalpsiz koca bir yalandan başka bir şey değildin.
benim kalbim ağrırdı senin yüzün asıldığında, oysa sen benim kalbimi ağrıtıp gülebiliyorsun. oysa sen, oysa sen... sana sitemim değil bu. sitem değer verilene yapılır. oysa sen yavaş yavaş benim için değersizleşiyorsun an ve an. an ve an kayboluyor benden bir şeyler.
benden kaybolanları ben düşünmüyorum aslında senin düşünmen lazım. hapsolduğun sahte dünyada sen yaşamaya devam edeceksin ben değil. içimdeki sen öldükçe ne kadar anlamsızlaştığını göreceksin ama şimdi değil. dha yara sıcak fazla sızı vermez sadece biraz daha zaman ve bu sızının kalbinin her zerresini kangrenleştirdiğini göreceksin. kendine yalan avuntular arayacaksın elbette. ağlarken için yüzünü güldürmeye çalışacaksın. oysa sen asla gülemeyeceksin çünkü benim yüreğim tüyleri diken diken beddualarla hep seninle olacaktır. sen hep uzaktan beni izleyeceksin. beni kelimelerimde yaşamaya çalışacaksın. oysa kelimelerim lanet yağdıracak yalan sevgilerle doldurduğun kalbine.
sen kime ne verebileceksin bundan sonra. ilk sevgi sözcüğünü mü? ilk seni seviyorum değişi mi? sen ne vereceksin bundan sonra? birinin eline dokunurken kalbin yerinden fırlayacak gibi olacak mı? sen kime ne verebileceksin bundan sonra hayatın en en kıymetli şeyi o masum öpücüğü verebilecek misin. yoksa bir dudağa dokunurken bir buse almak için gözlerin kapanıp ben mi düşeceğim aklına. öptüğün ten farklı, öpmek istediğin farklı mı olacak? böyle bir hayatı yaşamak isteyecek bir yoz fikrin ve yüreğin yoktu kanımca. vazgeç kendini kandırmaktan. vazgeç hüzünlere kendini boğmakta.
sevmek için geç olmadan gel, kışın çamuruna bulanmadan ve yozlaşmadan yürek gel. eğer ki geç vakit gelirsen belki çok geç kalabilirsin.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Duy beni ey yar(a) Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Duy beni ey yar(a) yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
duy beni ey yar(A) yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL