11
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
940
Okunma
Günlerden Pazar ve eşimin kovboy saati dirTRT bir de her hafta aynı saat onun film saatidir hiç kaçırmaz.
Yine oturmuş izliyordu ara sıra bende takılırım ilginç bulursam.
Eski filimler çoğunlukta bir ara bakayım dedim öyle güzel bir manzara ile karşılaştım ki, anlatılmaz dı.
Küçük bir göl mavi suları rüzgarda dalgalanıyor kenarlarında ağaçlar yetişmiş genç fidanlar
Bir de ulu çınar vardı ki, nasıl büyümüş asırlık dedikleri cinsten, kaç kişi sarar gövdesini bilmem uzamış dalları gökyüzüne kimide yayılmış yanlara sarıvermiş çok yeri gölgesi.
Ah dedim yıllara meydan okuyan bu ağaç nelere şahit olmuştur kim bilir.
Yazın sıcağında kısın soğuğunda ne kuşlar barındırmıştır yavruların serenatını dinlemiştir dallarında sincaplar yuva yapıp oynaşmıştır, yapraklarının hışırtısı karışır rüzgara tatlı bir müzik gibi.
Ayakları değer suya bu koca çınarın gölse ayrı güzeldir içinde nilüferler dolaşır nazlıca balıklar rengarenk yüzerler suda sonbaharda ağaçların kuru yaprakları süsler gölün üstünü
Yaz gecelerinde ise kurbağa sesleridir serenatta şarkılar söyler bu koca ağaca
Diye düşledim
Genç sevgililer gelir mi pikniğe dallarına salıncaklar kurulur sevenler sallar birbirlerini.
Ah koca çınar nelere şahittir neler görüp geçirmişsindir dile kolay asırlar boyunca yaşadığın bu yerde.
Sen ve bu göl nasıl da yakışıyorsunuz birbirinize bitmeyen dosluğunuz la
AYŞE KARAN
BİR MANZARANIN ARDINDAN