ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ayla, Oscar'a aday olamadı

Oscar’a aday yabancı film kısa listesi açıklandı. Türkiye'nin Oscar aday adayı Ayla listede yer almadı.

15.12.2017

Ayla, Oscar'a aday olamadı

Oscar'da yabancı dilde film adayları için kısa liste açıklandı. Türkiye'nin Oscar aday adayı Ayla listede yer almadı. CNN Türk'ten Reha Erus'un haberine göre Fatih Akın’ın Almanya'yı temsil ettiği son filmi In the Fade listeye girmeyi başardı. ABD’de yabancı film dalında Oscar ödülü adaylarının kısa listesi açıklandı. Listede dokuz film yer aldı. Özel bir komisyon daha sonra belirlenen bu filmlerden en iyi 5 filmi seçecek. Tüm dallardaki Oscar adayları 23 Ocak'ta açıklanacak. Oscar ödül töreni ise 4 Mart'ta düzenlenecek.

Kısa listeye kalmayı başaran filmler şöyle:  
Şili, “A Fantastic Woman,” Sebastián Lelio 
Almanya, “In the Fade,” Fatih Akin 
Macaristan, “On Body and Soul,” Ildikó Enyedi 
İsrail, “Foxtrot,” Samuel Maoz 
Lübnan, “The Insult,” Ziad Doueiri 
Rusya, “Loveless,” Andrey Zvyagintsev 
Senegal, “Félicité,” Alain Gomis 
Güney Afrika, “The Wound,” John Trengove 
İsveç, “The Square,” Ruben Ostlund 
Ayla'yı vizyonda olduğu 7 haftalık sürede 4.6 milyon kişi izledi. 

Yapımcı Mustafa Uslu: Gereken her şeyi eksiksiz yapmaya çalıştık 
Ayla’nın yapımcısı Mustafa Uslu listenin açıklanmasından önce yaptığı açıklamada “Daha fikir aşamasından itibaren filmimizin Oscar’a gideceğine inancım tamdı. Ayla bize Süleyman Amca’mızdan yadigar. Onun kahramanlığını, tüm dünyaya örnek olan merhamet ve iyiliğini en doğru şekilde yansıtmayı hedefledik. Süleyman Amca’mız vefat etti, babam gibiydi, babamı kaybetmiş gibi oldum. Filmi izledi hem de yıllarca hasretini çektiği Ayla’sıyla yan yana… İnşallah Oscar’a da gideceğiz. Ve herkes onu bir kere daha tanıyacak. Biz de filmimizi izleyen milyonlar gibi nefesimizi tuttuk listenin açıklanmasını bekliyoruz. İnsanlığın en ihtiyaç duyduğu anda Oscar’ın böyle bir hikayeyi görmezden gelemeyeceğini düşünüyorum. Güçlü rakiplerimiz var. İlk dokuza kalamasak da biz gereken her şeyi eksiksiz yapmaya çalıştık. Üzerimize düşeni yaptık, keşke diyeceğimiz bir durum olmaz” demişti.

Yorumlar
"Ayla, Oscar'a aday olamadı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ayla, Oscar'a aday olamadı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.