ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Pamukkale'ye yabancı turist ilgisi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'de yabancı ziyaretçilerin yoğunluğu yaşanıyor.

14.8.2017

Pamukkale'ye yabancı turist ilgisi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Pamukkale, termal suları ve bunun oluşturduğu görsel zenginlikle her mevsim ziyaretçi çeken Pamukkale, çok sayıda yabancı turisti ağırlıyor. Dünyanın dört bir yanından eşsiz güzellikteki travertenleri, şifalı termal suyu ve tarihi ile cazibe merkezi olan Pamukkale'ye gelen turistler, sıcaklığa aldırmadan turistik yerleri geziyor.

Yurdun değişik yerlerinden ziyaretçileri ağırlayan Pamukkale, özellikle Avrupa ülkeleri ile Çin, Japonya, Güney Kore gibi Uzak Doğu ülkelerinden gelenlerin de yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. 

Turist yoğunluğu yaşanıyor 
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda Pamukkale'ye gelen yabancı turistlerin sayısında artış olduğunu söyledi. Turizm sektörünün 2017 yılında kendini toparladığını belirten Şen, sektörde şu ana kadar büyük bir hareketlenmenin söz konusu olduğunu ifade etti.  

Turistlerin Pamukkale'ye geldikten sonra gelecek yıl bir daha gelmek istediklerini anlatan Şen, "Bu yıl Pamukkale'ye yoğun talep oldu. Tatillerini daha çok sahil bölgelerinde geçirmeyi tercih eden yabancı ziyaretçilerimiz buraya günübirlik geliyor. Son günlerde Uzak Doğu ülkelerinden gelen konuklar, dünyada eşi benzeri olmayan Pamukkale'nin beyaz travertenlerine akın ediyorlar." diye konuştu. 

 "Türkiye'de kendimi çok mutlu hissediyorum" Pamukkale'ye Çin'den gelen 23 yaşındaki Aimin Anang, Pamukkale'ye ilk kez geldiğini ve burayı çok beğendiğini belirterek, "Türkiye'de tatil yapmak çok güzel. Arkadaşımla beraber geldik. Türkiye'de kendimi çok mutlu hissediyorum." dedi. Bahua Taoheng de Pamukkale'yi çok güzel bulduğunu ve bir daha gelmek istediğini ifade etti. Eşi ile İngiltere'den gelen Alex Samantha ise gelecek yıl muhakkak Türkiye'yi bir daha ziyarete edeceğini, Pamukkale travertenlerinin temizliğini görünce çok şaşırdığını dile getirdi. 

Bulgaristan'dan gelen Emiliya Boyko da Türkiye'ye her yıl geldiğini belirterek, "Ben dünyayı gezmeme rağmen Türkiye benim için çok farklı ve anlamı olan bir yer. Ziyaret etmekten çok memnun kalıyorum." diye konuştu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.8.2017 15:48:59
Yerliden çok yabancı var maşallah dahada bekleriz pamukkaleye gelsinler güzelliği görsünler ...


Yorum Yapın

Pamukkale'ye yabancı turist ilgisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.