ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şehit generalin yazdığı şiir duygulandırdı

Şırnak'ta düşen helikopterde bulunan 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın üsteğmen iken kaleme aldığı 'Hanke'ye ağıt' isimli şiir duygulandırdı.

2.6.2017

Şehit generalin yazdığı şiir duygulandırdı

Şırnak'ın Şenoba bölgesinde AS 532 COUGAR tipi helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda düşmesi ile içinde bulunan 13 personel şehit oldu.

Şehit olan askerler arasında bulunan Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 1992 yılında üsteğmen iken yazdığı şiir duygulandırdı. Şehit olan Tümgeneral Aydın'ın 1992 yılında Topçu Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı 'Hanke'ye ağıt' isimli şiiri şöyle:

"Doksan kişiydik biz o gün. Aç, susuz, uykusuz. Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz. Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların. Ayrım Hanke Yaylası'nda, yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara. Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara. Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla. Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla"


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/sehit-generalin-yazdigi-siir-gundem-2460724/


Yorumlar
Mesaj Yaz 6.6.2017 11:29:24
Allah kabrini pür nur, makamını cennet eyleye.

Mesaj Yaz 5.6.2017 00:15:52
evet,insanımız vefalı..
Allah(c.c) Rahmet etsin tüm şehitlerimize..

bizim aslında her ferdimiz tertemizdir.duyguludur.içinde kin nefret olmaz.
olgun hormonsuz,duru,gönül ehli,aşk yoncası yüklü bulutlar gibidir.
nasıl bakarsa öyle görür,taze,pürüzsüz
nasıl alırsa öyle satar,hilesiz hurdasız
nasıl severse öyle saklar yüreğinde,karşılıksız,menfaatsizce
evet,insanımız GÜZEL..
ALLAH(C.C) RAHMET ETSİN TÜM ŞEHİTLERİMİZE..

saygı ve hürmetlerimle..



Mesaj Yaz 4.6.2017 19:44:54
Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun inşallah

Mesaj Yaz 4.6.2017 03:14:28
Ey sevgili şehidim! Görüyorum ki burda yalnız kalmışsın. Millet aşk şiiri yazmaktan başını kaldıramıyor, göremiyor. Sizin için hangi ağıt yakılır, hangi şiir bestelenir, hangi kemanlar neyler sizin için ağlar bilemiyorum. Fakat bildiğim tek şey şehitlik mertebesine ulaşmış olmanız. Allah geride kalanlarınıza sabırlar versin. Sizin,sizinle birlikte şehit düşen on iki vatan evladımızın ve vatanımız bayrağımız için şehit düşen bütün Mehmetçiklerimizin mekanı cennet olsun...

Mesaj Yaz 3.6.2017 10:53:23
Allah gani gani rahmet eylesin, yakınlarına sabır vesin ülkemizin başı sağolsun, işte içten yazılan bir şiir, belki bir gün bizim de şiirlerimiz işe yarara kim bilir?

Mesaj Yaz 2.6.2017 17:12:25
Destansı bir şiir
şiir ete kemiğe bürünmüş canlı gibi sanki
ilk okuduğumda çok duygulandım
Allah rahmet eylesin ruhu şad olsun
Şehid Generalin ...


Mesaj Yaz 2.6.2017 16:50:18
Kahraman Mehmetçiğin taşıdığı iman gücünü, vatan ve bayrak sevgisini yüreklerimize kazıyan bir destan. Mekanları cennet olsun tüm şehitlerimizin.


Yorum Yapın

Şehit generalin yazdığı şiir duygulandırdı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.