ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ayasofya Entrikaları

Mustafa Armağan, Ayasofya’nın üzerindeki sır perdesini Ayasofya Entrikaları’nda aralıyor.

15.3.2017

Ayasofya Entrikaları

Tarihte kaç Ayasofya yapıldı? Ayasofya katedralini yağmalayanlar kimlerdi? Nasıl Müslüman oldu? Ayasofya Camii hangi dış zorlamalarla müzeye çevrildi?

ABD ve İngiltere’nin Ayasofya üzerindeki emelleri neydi? Ayasofya kararnamesindeki Atatürk imzası sahte mi? Fatih Sultan Mehmed’in emaneti tekrar camiye çevrilebilir mi? Ayasofya Entrikaları bu soruların ve daha fazlasının cevaplarını aramak ve 85 yıldır gizlenen Ayasofya’nın müzeleştirilmesinin arka planını bir nebze de olsa netleştirmek, onu alacakaranlıktan aydınlığa çıkarmak için yola çıkıyor. Mustafa Armağan’ın her zamanki titizliğiyle yürüttüğü araştırma, karanlık müzeleştirme sürecinin kılcal damarlarına kadar nüfuz ediyor ve Ayasofya’nın niçin “rehin” tutulduğunu ifşa ediyor. 21. asrın ilk büyük Ayasofya müdafaası olan Ayasofya Entrikaları, hepimizi Fatih’in emanetine sahip çıkmaya davet ediyor. 

“Bize düşen görev, Ayasofya Camii’nin bir vakıf eseri ve bir Fatih Sultan Mehmed Han mirası, birilerinin dediği gibi ‘insanlığın’ değil, ecdadın bir emaneti olduğunun şuurunu daima canlı ve hafızamızı bu bakımdan bir süngü gibi diri tutmaktır… 

Elinizdeki kitap, bu şuurun diri tutulması uğrunda atılmış ufacık bir adım olabilirse, bir tek okurunu bile rahmetli Osman Yüksel Serdengeçti gibi ‘Ürperiyorum!’ diye haykırtmayı başarabilirse yazarı vazifesini yerine getirmenin sonsuz bahtiyarlığını yaşayacaktır.” 

Yayın Tarihi: 2017-03-17
ISBN: 6055147969 Baskı Sayısı: 1. 
Baskı Dil: TÜRKÇE 
Sayfa Sayısı: 312 
Cilt Tipi: Karton Kapak Kağıt 
Cinsi: Kitap Kağıdı 
Boyut: 13.5 x 21 cm

Yorumlar
Mesaj Yaz 21.3.2017 13:57:59
Dünyayı şiir kurtaracak. 21 Mart Dünya Şiir Günü Kutlu olsun…
Beğendim ve haz aldım…

...................................................... Saygı ve Selamlar….



Yorum Yapın

Ayasofya Entrikaları ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.