ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti

Sarıyer'de meydan gelen trafik kazasında oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti.

30.11.2016

Oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti

Kaza, saat 06.30 sıralarında Sarıyer, Büyükdere Caddesi İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilinen bilgiye göre Levent’ten Sarıyer istikametine seyir halindeki 34 EJ 8342 plakalı otomobil sürücüsü, kavşağa girdiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Kontrolden çıkan araç kaldırıma çarptıktan sonra Sarıye’den Levent istikametine seyir halindeki sanatçı Erdal Tosun yönetimindeki 34 UJ 3409 plakalı otomobile çarptı. Kaza sonucu araçta sıkışan Erdal Tosun hayatını kaybetti. Diğer aracın sürücüsü ise yaralandı.

ERDAL TOSUN KİMDİR?


Erdal Tosun, 9 Nisan 1963 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Balıkesir Burhaniyelidir. Erdal Tosun Yeşilçam aktörlerinden Necdet Tosun’un oğludur. Kardeşi Gürdal Tosun da kendisi ve babası gibi bir oyuncuydu. 1980 yılında Beyoğlu Fındıklı Lisesi’nden mezun oldu. 1981 yılında Mine adlı filmle sinemaya başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olduktan sonra Özel Tiyatroyu kurdu. Daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. Son olarak Murathan Mungan’ın Mezopotamya Üçlemesi adlı oyununda oynadı ve Devlet Tiyatroları’ndaki görevinden ayrılıp BKM Oyuncuları arasına katıldı.

Bunların yanında çeşitli filmlerde ve dizilerde rol aldı. Bunlardan biri olan Rina’da canlandırdığı "Memo" karakteriyle söylediği Hayallerimizi Satmadık ya repliğiyle tanınır.

Yorumlar
Mesaj Yaz 4.12.2016 02:58:07
Bir kendini bilmez ve hız yapmayı araba sürmek zannedenler yüzünden güzel insanlara Elveda diyoruz. Sadece tiyatro ve filmlerden gördüğümüz bir insanı bu kadar sevmiş olmamız bir tesadüf olamaz. İnanın bana çok seviyordum hem onu hem kardesi Gürdal'ı
Kişisel olarak degil ama tv'de tanıdık ve çok sevdik ve ben şu anda gözyaşlarımı tutamadığım bir noktadayım. Allah 'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim. Üzgünüm çünkü diğer sürücü aynı gün taburcu oldu.Bu ne haksız bir dünya. Gerçekten bizi koruyan biri var mı öyleyse o anda neredeydi ?


Mesaj Yaz 3.12.2016 20:55:12
KEŞKE PROVA OLSAYDI

Ölümün provası yok Erdal Dostum
Bu gerçeği sen herkesten iyi bilirsin
Oyunun başlamasıyla finali arasında beş on saniyelik
Bir zaman geçti geçmedi

Nice meşakkatle emekle özveriyle ömrünü
Adadığın sanatında
En kısa süren oyunun oldu bu

Ardında bıraktıkların ise
Başarıların
Güzel yüreğin
Ve göz yaşı seliydi
Gıpta edilesi

Biricik Kardeşin Sevgili Gürdal’ımızın
Van ‘da turnedeyken almıştın acı haberini
Gürdal Tosun 30 yaşındaydı henüz

Yine isyan ettim elimde olmadan içimden

Hep iyiler mi
Hep değerli önemli yaşaması gereken
İnsanlar mı
Terk ediyor dünyayı zamansız
Dedim

Kızımdan duydum acı haberi
“Ahh çok üzüldüm.
Gitmesi gereken bunca insan varken..” dedim

“Evet üzücü ama hayatın matematiği ve amacı başka..
Önce giden daha şanssız çok yaşayan daha şanslı diye bişey yok..
Misyon başka :) üzülme” diye yanıtladı beni
“Öyle aslında ama kalp bazı şeyleri taşıyamıyor işte”


Mesaj Yaz 30.11.2016 22:03:56
Düzeltme: Necdet Tosun.

Mesaj Yaz 30.11.2016 16:07:01
İsmi "kazâ"... oysa, binek arabalarında yan darbelere karşı güçlü koruyucular şart olmalı...
Yarış arabalarının bu üstün korumalarını, neden araba sattıkları müşterileri için düşünmezler; arabalar, imâlat sırasında trafik kazası geçiriyor!.
Trafiğe çıkışına izin verenler ise, suç ortağı!.
Bir gün gelecek ki; trafik kazasında ölmek, hayal olacak. Japonya'da, 7,3'lük depremde kimsenin yaralanmadığı gibi(2016)

kadiryeter Kadir Yeter. 30 KASIM 2016 TABZON.

w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/5412/oyuncu-erdal-tosun-hayatini-kaybetti. Necdet Toson'un oğlu öldü.



Yorum Yapın

Oyuncu Erdal Tosun hayatını kaybetti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.