ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Saman, mermer tozu ve ziftle 3 boyutlu resim

Malatya'nın Darende ilçesinde görev yapan resim öğretmeni Hakan Özkafa'nın saman, mermer tozu gibi malzemeler üzerine zift sürerek yaptığı 3 boyutlu eserler görenlerin beğenisini topluyor.

21.1.2016

Saman, mermer tozu ve ziftle 3 boyutlu resim

Malatya’nın Darende ilçesinde görev yapan resim öğretmeni Hakan Özkafa, saman, zift, mermer tozu ve tutkal kullanarak 3 boyutlu eserler yapıyor.
Darende Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu’nda görevli Özkafa, resim öğretmeni arkadaşlarıyla kurdukları atölyede farklı malzemelerle çalışmalar yapıyor.
Deneme yanılma yöntemiyle, saman, mermer tozu, alçı gibi malzemeler kullanarak tuval üzerine ince ince işlediği hat çizimleri ve resimlerini süsleyen Özkafa, en son kullandığı ziftle renklendirdiği tablolarını daha da etkileyici hale getiriyor.
Özkafa, zift kullanılarak oluşturulan sanatı Türkiye’de nadir yapanlar arasında bulunduğunu belirtti.

İlçede iki resim öğretmeni arkadaşıyla bir atölye kurarak bu sanatı geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Özkafa, "Önce hattatların yazdığı yazıları üç boyutlu hale getirdik fakat diğerlerinden farkımız olması için kağıt üzerine değil de tuval üzerine yoğunlaştık" dedi.

Asfalt yapımında kullanılan zift esere işleniyor

Mermer tozunun tutkalla tuvaller üzerinde çok güzel sonuçlar verdiğini kaydeden Özkafa, "Süslemeyi tamamladıktan sonra renklendirmemiz gerektiğini düşündük. Önce yağlı boya sonra su bazlı boyalar denemeye başladık, boyaları iç içe geçirmek sıkıntı oldu. Sonra zift kullanabilir miyiz diye düşündük ve ilk olarak işlenmemiş zift aldık. Görünüşü güzel oldu fakat günler geçmesine rağmen kurumadı. Ziftin işlenmişi var mıdır, yanık zift kullanabilir miyiz diye düşündük. Sonra zifti o şekilde kullanınca bu çalışma ortaya çıktı" dedi.

Amaçlarının farklı bir çalışma sergilemek olduğunu dile getiren Özkafa, "Asfalt yapımında kullanılan ziftle farklı bir çalışma sergilemeyi başardık. Şimdi kendimizi geliştirdik, bunu mekansal anlamda manzara ve objelerle, renklerini de değiştirerek biçimsel ögeler oluşturmaya başladık" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 3.2.2016 01:00:24
akıl ile malzemenin buluştuğu harika bir görsel şölen...kutlarım..

Mesaj Yaz 31.1.2016 09:14:28
DÖRTLÜK – KOZMİK ODALARIN HALİ

Kozmik odaların hali ne oldu
Manisa’lı bir zat kumpası kurdu
Şu an cüpbesini arayıp durdu
Allah’ın kanunu onu da bulur.
---- 30.01.2006 – Tozkoparan/İstanbul

İsmailoğlu Mustafa YILMAZ - İstanbul

................................ Saygı ve Selamlar...


Mesaj Yaz 21.1.2016 16:25:41
Değerli sanatçıları kutluyorum. Yeni tekniklere açık olmalı. Benim oğlum da cam macunu ve bir çok boya ile çok güzel eserler yaptı. 50 yıl önce orta okulda iken ben de Atatürk resmini yapacak çini mürekkebim olmadığı için, ödevimi de geç saatlere bırakıp çini mürekkebi alamadığım için, ayakkabı boyası ile boyayarak ödevimi yapmıştım. O kadar güzel olmuştu ki, ben bile kendimi bu düşüncemden kutlamıştım.

Değerli öğretmenlerimizi bu başarılarından ötürü kutluyor, yollarının açık olmasını diliyorum. Hâlenur Kor



Yorum Yapın

Saman, mermer tozu ve ziftle 3 boyutlu resim ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.