ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mevlana Müzesi 2015'te rekor kırdı

Türk ve İslam dünyasının en büyük mutasavvıflardan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, geçen yıl 2 milyon 581 bin 5 yerli ve yabancı ziyaretçi ile rekor kırdı.

11.1.2016

Mevlana Müzesi 2015'te rekor kırdı

Konya’da Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, 2015’te 2 milyon 581 bin 5 turist ile yine bir ziyaretçi rekoruna imza attı.
Türkiye genelinde en çok ziyaretçi ağırlayan müzeler içerisinde yer alan Mevlana Müzesi, geçen yıl da çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladı.
Tasavvufta Mevlevi yolunun öncüsü Hazreti Mevlana’nın "gel" çağrısına uyarak, manevi havayı teneffüs etmek için Konya’ya gelen ziyaretçiler, her yıl Kubbe-i Hadra’nın (Yeşil Kubbe) altında buluşuyor.

Ziyaretçi yoğunluğunun her yıl arttığı, 2014 yılı 2 milyon 109 bin 487 kişiyle ziyaretçi rekoru kıran Mevlana Müzesi, 2015 yılında bu rakamı da aşarak 2 milyon 581 bin 5 ziyaretçiye ulaştı.

Milyonlar Hazreti Pir’e koşuyor

Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, yaptığı açıklamada, milyonların "gel" çağrısına koştuğu Mevlana Müzesi’nin, her yıl dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçileri ağırladığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları üzerine 7 Aralık 2014’ten itibaren müzeye girişlerin ücretsiz olduğunu hatırlatan Benli, şöyle devam etti:
"Ücretsiz hale gelmesi ve Hazreti Mevlana ile ilgili yapılan tanıtımlarla, hem iç hem de dış turizmde bu sene daha farklı bir noktaya gelindi. Ücretsiz girişin başlamasıyla birçok turizm şirketi özellikle iç turizmde daha etkin şekilde ziyaretçi getirmeye başladı. 2015 yılındaki savaşlar ve tüm olumsuzluklara rağmen Hazreti Mevlana’ya olan sevgileri insanları yine Hazreti Pir’in bulunduğu kabre doğru sevk etti. Önceki yıl sadece Şeb-i Arus’ta ziyaretçi sayısı 70 bin civarındaydı. Geçen yıl o sayıyı da geçtik. 82 bin resmi ziyaretçi var. Ama Şeb-i Arus günü olan 17 Aralık’ta dua töreni dolayısıyla müzenin kapıları tamamen açıldı. Bunları da ekleyecek olursak yaklaşık 85 bin civarında ziyaretçinin geldiğini söyleyebiliriz."

Yorumlar
Mesaj Yaz 17.1.2016 11:43:11
Kesinlikle büyük bir yalan propaganda ve din dejeenrasyonu olan bir haber, Türkiye egemenlerinin işine gelen iki din-tasavvuf sembolden biridir.

Ne Türklükle ne de Kuran'i anlamda müslümanlıkla uzaktan ve yakından alakası olmayan dayatma güya rol-modellerdir.

Mevlana hem Türk değildir, hem de Türk düşmanı bir ifrittir. Kendi zırvası kitabın Kur'an'dan daha ileri ve üstün olduğunu söylemiş bir bozucudur.

Oğlu'unun şahtliği ve birebir anlatımıyla böyledir, sömürge tipi ve yereli, ulusal olmayan veya Türklük ile alasız bir kozmopolit zat-ı muhtere(!)dir kendileri...

Hadi bilin bakalım ondan altı asır sonra zuhur edip onun birebir kopyasının Kürdi tipi olan diğeri kimdir?! :)


Mesaj Yaz 16.1.2016 23:40:55
Kesinlikle yolumuz düşmeli buraya böyle büyük bir isimin bizim kültürümüze mal olması bizim için büyük şeref.


Yorum Yapın

Mevlana Müzesi 2015'te rekor kırdı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.