ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Yalnız kendi nefsini düşünerek dost arayan, hizmetçi arıyor demektir. CENAP ŞAHABETT Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İSTANBULENSİS ŞİİR FESTİVALİ GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen "3'üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali" görkemli bir şekilde devam ediyor.

8.3.2015

İSTANBULENSİS ŞİİR FESTİVALİ GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen "3’üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali", görkemli bir şekilde devam ediyor. Festival’in 2’nci gününde Yerebatan Sarnıcı’nda düzenlen gecede sarnıcın duvarları şiir ile yankılandı.
Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün boyunca devam edecek olan "3’üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali" hız kesmeden görkemli bir şekilde devam ediyor. "3’üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin 2’nci günü Yerebatan Sarnıcı’nda düzenlendi. Yoğun katılımın gerçekleştiği gecede, farklı kültürlerden birçok şair eserlerini seslendirdi. Şairlerin şiirlerini seslendirdiği gecede davetliler şiir dolu bir gece yaşadı.
“YEREBATAN SARNICI ŞİİRLE SÜSLENECEK”
3’üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin 2’ inci gününde de katılımın yoğunluğundan memnun olduğunu belirten, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “ 3’ üncü Uluslararası İstanbul Enstitüsü Şiir Festivali’nin 2’ inci günündeyiz ve şuan Yerebatan Sarnıcı’nda şiir festivalimiz devam ediyor. Şiir festivalimize Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde dün akşam başlamıştık, şairlerimizin o muhteşem dizelerini şiir severlerle birlikte dinlemiştik. Bu gün festivalimizin 2’inci gününde 8 okulumuzda şairlerimizi öğrencilerimizle buluşturduk. 4 okula ancak yetişebildim, okulların konferans salonlarında şairlerin öğrencilerimizle buluşmalarına tanıklık ettik. Bu akşamda Yerebatan Sarnıcı’nda bu mekan şiirle süslenecek, buradan özellikle ‘Mazlum Coğrafyalardan Umut Şiirlerinizi’ tüm duyurmuş olcağız.”diye konuştu.
“MAZLUM COĞRAFYALARIN GÜNDEME GETİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”
Düzenlenen gecede şiir okumaktan mutlu olduğunu belirten Şair Sıtkı Caney, “Şiir etkinlikleri özellikle belediyeler tarafından çok sık yapılan programlar, ben öncelikle şunu söylemek istiyorum bu kez olan, yani Sultanbeyli Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlik şuana kadar gördüğüm bütün etkinliklerden çok daha farklı. Hem tema itibariyle, hem katılımcı şairler bakımından, özellikle konuyu ben çok önemsedim. Mazlum coğrafyaların gündeme getirilmesi çok çok önemli tabi buna şiirin vesile olması ayrıca bizim için onur verici bir durum. Çok güzel bir etkinlikti burada olmaktan mutluyuz, şiir okumaktan mutluyuz, İstanbul’da olmaktan mutluyuz. Böylesine güzel bir etkinlik yaptıkları için Sultanbeyli Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/istanbulensis-siir-festivali-gorkemli-istanbul-yerelhaber-658206/


Yorumlar
"İSTANBULENSİS ŞİİR FESTİVALİ GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İSTANBULENSİS ŞİİR FESTİVALİ GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.