ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Başkonsolos, Gümülcine Kιrmahalle Gençliğinin Mevlid Kandiline Katıldı

Gümülcine'nin Kırmahalle gençliği Paygamber efendimizin kutlu doğumu vesilesiyle ve mahalle halkının desteği ile Mevlid Kandili gecesi camide Mevlid-i Şerif okuttu.

5.1.2015

Başkonsolos, Gümülcine Kιrmahalle Gençliğinin Mevlid Kandiline Katıldı

Geceye Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da katılarak gençleri yalnız bırakmadı.
Mevlid Kandili münasebetiyle gençler tarafından okutulan Mevlid-i Şerif yatsı namazından sonra S. müftü İbrahim Şerif’in konuşmasıyla başladı. Cemaatin kandilini kutlayan müftü, mevlid okutma etkinliğini düzenleyen gençleri tebrik etti.
Mevlid etkinliğine, mahalle gençlerine sürpriz yaparak, katılan Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da söz alarak cemaati selamladı.
Mevlid-i Şerif okutma etkinliğine katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkonsolos Akıncı, soydaşların kandilini kutladı ve Mevlid-i Şerif okutan gençleri tebrik etti.
Konuşmalardan sonra din görevliler Ahmet Arif, Orhan Bülbül, Sebahattin Çakır ve Nihat Kaplan tarafından Asr-ı Şerif, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu. Daha sonra Batı Trakya İmam Halip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı İlahiyatçı Mehmet Emin Ahmetoğlu cemaata Peygamber efendimiz (s.a.v) kutlu doğumu hakkında vaaz verdi.
Bayanların da iştirak ettiği kandil gecesi Batı Trakya Camileri Din Görevliler Derneği Başkanı Ahmet Arif’in yaptığı Mevlid duası ile sona erdi.
Son yıllarda düzenledikleri anlamlı etkinliklerle toplumun takdirini kazan Kırmahalle gençleri mevlide katılan cemmati girişte gül suyu ile karşıladı, çıkışta ise onlara meyve suyu ve kek ikram ettiler.


Kaynak:
http://www.trakyaninsesi.com/haber/3695/gumulcine-krmahalle-gencliginden-anlamli-etkinlik.html


Yorumlar
"Başkonsolos, Gümülcine Kιrmahalle Gençliğinin Mevlid Kandiline Katıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Başkonsolos, Gümülcine Kιrmahalle Gençliğinin Mevlid Kandiline Katıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.