ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları açıklandı

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) ''2014 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri''ne değer bulunanlar açıklandı.

5.1.2015

Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları açıklandı

TYB Genel Başkanı Hicabi Kırlangıç, bu ödüllerle yıl içerisinde öne çıkan sanat, edebiyat ve fikir eserlerinin, yazarların, gazete yazılarının, televizyon ve radyo programlarının herhangi bir başvuru yapılmadan ele alındığını ve kurullar vasıtasıyla seçimlerin yapıldığını anlattı.TYB ödüllerinin Türkiye’de kurumsallaşan önemli tespitlerden biri olduğunu belirten Kırlangıç, Üstün Hizmet Ödülleri’nin ise "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri"nin önemli bir dalını oluşturduğunu dile getirdi. Kırlangıç, açıklamalarının ardından "’Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri’’ni kazananları açıkladı. Buna göre, Mustafa Çiftçi, "Bozkırda Altmışaltı" kitabıyla hikaye dalında; Ahmet Murat, "Kalbin Kararı" kitabıyla şiir dalında ödüle değer görüldü.

Tören ileri bir tarihte
Tayfun Pirselimoğlu’nun "Kerr" eseriyle roman dalında, Hüseyin Akın’ın "Hu Dönüşü" kitabıyla deneme dalında, Necmettin Tozlu’nun "Eğitimden Felsefeye" adlı 3 ciltlik eseriyle fikir dalında, Mustafa Çevik’in "Mevlana’da Aşk ve Varoluş" adlı kitabıyla araştırma dalında ödüllendirileceği Ödül Töreni TYB’nin belirleyeceği bir tarihte takdim edilecek.


Kaynak:
http://www.sabah.com.tr/ankara/2015/01/04/yilin-yazar-fikir-adami-ve-sanatcilari-aciklandi


Yorumlar
"Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları açıklandı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları açıklandı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.