ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitap okumuyor diye 'kitap kurdu'nun müdürlüğü alındı!

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde çevresinde ' kitap kurdu' olarak bilenen anaokulu müdürü Ahmet Kıraç...

31.12.2014

Kitap okumuyor diye 'kitap kurdu'nun müdürlüğü alındı!

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde çevresinde ’ kitap kurdu’ olarak bilenen anaokulu müdürü Ahmet Kıraç, kitap okumayla ilgili değerlendirmede “sıfır” puan alınca müdürlüğe devam edemedi. Dört yılını doldurmuş Milli Eğitim Müdürleri, müdür yardımcıları ve okul müdürleri Mart ayında yayımlanan kanunla görevden alındı. Yerlerine yeni Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürleri atandı. Henüz üç ay önce atanan Milli Eğitim ve şube müdürleri ise göreve başladıkları ilçelerde yıllarca çalışmış okul müdürlerinin görevlerine devam edip etmeyeceklerine ilişkin performans notu verdi.

220 KİTAP DELİL OLDU
Milli Eğitim Şube Müdürü, okul müdürü atamaları için puan verirken 19 soru cevapladı. Bu sorulardan biri de müdürlerin kitap ve süreli yayınları takip edip etmedine ilişkindi. Taraf gazetesinden Sümeyra Tansel’in haberine göre Düziçi İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akpınar, Osmaniye’nin en çok kitap okuyan adamı olarak bilenen Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Ahmet Kıraç’a kitap okumadığı ve süreli yayınları takip etmediği gerekçesiyle sıfır puan verdi. Olayı öğrenince şok olan Kıraç değerlendirmenin objektif yapılmadığı gerekçesiyle idare mahkemesine göreve iade davası açtı. Savcılık ise soruşturma için Kaymakamlıktan izin istedi. Kaymakamlık izin vermeyince, Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz edildi. Kıraç yaptığı itirazda, www.kitapyurdu.com sitesinde kaydı bulunan son iki yılda aldığı 220 kitabın listesini delil olarak sundu.

HİÇBİRİNİ TANIMAZLAR
Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir, Taraf’a şunları söyledi, “Okul müdürlerinin çalışmaları, başarıları belli aralıklarla sınava tabi tutularak ölçülebilir. Bu konuda her yıl sonunda anket uygulanabilir. Şu anda uygulanan puanlama sistemi ise adil değil. Puanlama yapılan dönemde şube müdürleri yeni atandıkları için Düziçi’nde hiçbir okul müdürünü tanımıyorlardı. Öğretmenin kitap okuyup okumadığını neye göre ölçtüler?”


Kaynak:
http://www.radikal.com.tr/turkiye/kitap_okumuyor_diye_kitap_kurdunun_mudurlugu_alindi-1261070


Yorumlar
"Kitap okumuyor diye 'kitap kurdu'nun müdürlüğü alındı!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kitap okumuyor diye 'kitap kurdu'nun müdürlüğü alındı! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.