ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Altın Portakal Şiir Ödülü jürisi

Altın Portakal Şiir Ödülü'nün seçici kurulu oluşturularak, çalışmalarına başladı.

27.1.2009

Altın Portakal Şiir Ödülü jürisi

Antalya Kültür Sanat Vakfı’ndan (AKSAV) yapılan yazılı açıklamada, Altın Portakal Şiir Ödülü Seçici Kurulu’nun oluşturulduğu belirtildi. Her yıl farklı isimlerin yer aldığı Kurul’da bir önceki yılın ödül sahibinin doğal üye olarak bulunduğu vurgulanan açıklamada, jürinin, Altın Portakal Şiir Ödülü’nü geçen yıl kazanan Cevat Çapan ile Doğan Hızlan, Enver Ercan, Şeref Bilsel ve Yücel Kayıran’dan oluştuğu kaydedildi.

Seçici Kurul üyelerinin, farklı kuşaklardan ve farklı şiir anlayışlarından edebiyatçıların temsil edilmesine özen gösterildiği belirtilen açıklamada, ödüle aday olabilmek için başvuru gerekmediğinden, kurulun, Türkiye’nin geçen yılki şiir serüvenini topluca değerlendirdiği kaydedildi.

Açıklamada, Seçici Kurul’un çalışmalarını 20 Şubatta tamamlayacağı ve ödüle değer görülen yapıtın şairine ödülünün, önceki yıllardan farklı olarak 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde değil, 21 Şubatta Antalya Kültür Merkezi’nde yapılacak şiir sempozyumuyla aynı gün törenle verileceği bildirildi.

-’’KRİZ ŞİİRİ DE VURDU’’-

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle AKSAV tarafından Altın Portakal Şiir Ödülü’nün bu yıl 13’üncü kez düzenlendiği, ödülün yurt dışındaki edebiyat çevrelerinde ve kitap fuarlarında da önemli kabul edildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

’’Altın Portakal Şiir Ödülü Düzenleme Kurulu’nun tespitine göre, Türkiye’de geçen yıl 150 dolayında şiir kitabı yayımlandı. Ancak bunların üçte biri dikkati çekebildi. Ekonomik kriz şiir dünyasını da açıkça etkilemiş görünüyor. Sadece şiir yayımlamayı uğraş edinen yayınevleri geçen yıl içinde bu amaçlarını askıya aldılar ve edebiyatın başka türlerine yöneldiler.

Şiir okuru da benzer bir eğilime girdi. Edebiyatın öteki türlerine oranla zaten fazla olmayan gerçek şiir okuru son dönemde kitap almakta zorlandı. Bugün Türkiye’de koşullar ne olursa olsun şiire sonuna kadar sadık kalan okur sayısı ancak bin dolayında tahmin ediliyor.

13. Altın Portakal Şiir Ödülü, böyle bir ortamda daha da büyük bir sorumluluk üstlenmiş sayılabilir. Ödül, hayatımızdan gittikçe çekilen iyi şiiri diri tutmada önemli bir çıkış olarak değerlendiriliyor.’’


Yorumlar
"Altın Portakal Şiir Ödülü jürisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Altın Portakal Şiir Ödülü jürisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.