ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sarıkamış Harekatının 100. Yılı İçin Etkinlik

PTT tarafından hazırlanan "Sarıkamış Harekatının 100. Yılı" konulu anma pulu tanıtım toplantısı ve 'Sarıkamış 2014 Pul Sergisinin' açılışı yapıldı.

23.12.2014

Sarıkamış Harekatının 100. Yılı İçin Etkinlik

Sarıkamış Belediye İş Merkezi’nde yapılan etkinliğe; Vali Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, PTT A.Ş. Genel Müdür Vekili Özay Atbaş, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Köksal Toksoy ve çok sayıda devatli katıldı.

PTT A.Ş. Genel Müdür Vekili Özay Atbaş, burada 100 yıl evvel 22 Aralık 5 Ocak arasında Sarıkamış Harekatı ağır kış koşulları altında yapılmış ve kahramanca mücadele eden askerlerimiz Allah-u Ekber Dağları’nda şehit olmuşlardır. Bu kahramanlık destanını gelecek nesillere aktarmak, yansıtmak içinde Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı anma pulumuzu ve ilk gün zarflarımızı bugün Sarıkamış’ta tedavülü sunuyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Kars Valisi Günay Özdemir, harekatın başlangıç günü olarak biz 100. Yıl anma etkinliklerini ilkini bugün gerçekleştiriyoruz. Bütün Bakanlıklar şu anda, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütleri, özellikle de halkımız 100. Yıl etkinliklerine büyük bir ilgi ve ciddi bir katılımla sonuçlanacak. Biz buradan ne kadar katılım olursa olsun, bütün halkımızı misafirlerimizi ağırlayacak alt yapıyı hazırladık. Bütün Bakanlıklarımız gerçekten ciddi bir çalışma içerisinde Ulaştırma Bakanlığımızda 100. yıl hatıra pulu ve ilk gün zarflarını bugün burada hem tanıtılacak, hem de Sarıkamış’a bugün gönderilen bütün mektuplarda bu pullar bu zarflar kullandırılacak" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sarıkamış için hazırlanmış pulları Vali Özdemir, Başkan Karaçanta ve PTT A.Ş. Genel Müdür Vekili Özay Atbaş tarafından imzalandı.

Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan "Sarıkamış 2014 Pul Sergisi" açılışı yapıldı. Protokol üyeleri tarafından yapılarak sergi gezildi.


Kaynak:
http://www.haberler.com/sarikamis-harekati-nin-100-yil-etkinlikleri-6798175-haberi/


Yorumlar
"Sarıkamış Harekatının 100. Yılı İçin Etkinlik" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sarıkamış Harekatının 100. Yılı İçin Etkinlik ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.