ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ankara ve Çanakkale'yi Birleştiren Etkinlik

Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel'in anlatımıyla zenginleşen söyleşinin üniversite öğrencilerine yönelik bölümü...

1.12.2014

Ankara ve Çanakkale'yi Birleştiren Etkinlik

Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla zenginleşen söyleşinin üniversite öğrencilerine yönelik bölümü; Hacettepe Üniversitesi’nde, halka yönelik söyleşi ise yerel ve mülki idarecilerin katılımıyla Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlik 19 Kasım tarihinde Ankaralılarla yeniden buluşacak.

AnadoluJet’in yeni tarih projesi ’AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’ Çanakkale’den sonra ikinci etkinliğini Ankara’da düzenledi. Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla renklenen söyleşi yerel ve mülki pek çok idarecinin geniş katılımı ile gerçekleşti.

Sohbetlerin üniversite öğrencilerine yönelik bölümü Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi Kongre Salonu’nda, halka yönelik bölümü ise Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Sahnesi’nde düzenlendi. Etkinlikler sonrasında ise Talha Uğurluel söyleşi katılımcıları için kitaplarını imzaladı.

AnadoluJet’in Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle gerçekleştirdiği, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı sebebiyle projelendirilen, toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı hedefleyen "AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri", tarihi ve kültürel değerlerimizi en doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmayı ve halkın bu konudaki bilgi birikimini arttırmayı hedefliyor.

’Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla zenginleşen ’AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’nde; I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin nerelerde, kimlere karşı savaştığı, Osmanlı askerlerinin nasıl bir müdafaa sergilediği, Çanakkale Boğazı’nda, Morto, Seddülbahir ve Arıburnu’nda neler yaşandığı ve Seyid Onbaşı, Ezineli Yahya Çavuş, Cevat Paşa ve diğer kahramanların öyküleri paylaşılıyor.

Ayrıca söyleşi esnasında Çanakkale Savaşı’nı anlatan, İshak 2. Tekgül tarafından oyunlaştırılan ve yönetilen teknik tiyatro oyunu Şüheda’dan da "Ana ve Şehit, Kınalı Hasan ve Tüfekler Çalınca Son Okul Zilini" gibi bazı sahneler oynanıyor. Etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de gerçekleştiriliyor.

"Çanakkale ruhunu insanlara aktarmayı başardık"

Etkinliğin ilerleyen günlerde Anadolu’da pek çok şehri ziyaret edeceğini anlatan Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel, "Yıllardır söyleşiler yapıyorum ama ilk kez bir tiyatro ekibiyle birlikte aynı sahneyi paylaşma şansı yakaladım. Teknik tiyatro oyunu Şüheda gerçekten çok etkileyici bir performans sergiledi. Tiyatroyu izlerken gözyaşı dökmemek neredeyse imkansız. Teknik tiyatro gösterisi olması etkiyi daha da çok arttırdı. Burada bizimle olan tüm izleyicilere Çanakkale ruhunun geçtiğine inanıyorum. Bu duyguyu katılımcıların gözlerinden görmek de mümkündü. Söyleşimize bu performansı dahil eden AnadoluJet’e özel olarak teşekkür ederim. AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri Ankara’dan sonra Anadolu’nun farklı şehirlerini ziyaret edecek. Gideceğimiz yeni illerde de hem söyleşimize olan ilginin hem de vermek istediğimiz mesajın artarak devam edeceğini, daha çok kişiye ulaşacağını düşünüyorum. Dekoru, teknik oyunu ve dönem fotoğraflarıyla insan böyle bir sahnede sadece anlatmıyor, yaşıyor" dedi.


Kaynak:
http://www.haberler.com/ankara-ve-canakkale-yi-birlestiren-etkinlik-6684149-haberi/


Yorumlar
"Ankara ve Çanakkale'yi Birleştiren Etkinlik" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ankara ve Çanakkale'yi Birleştiren Etkinlik ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.