ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İzmir'de 12. ay sanat ayı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayında sanatseverler için yine zengin içerikli bir program hazırladı.

1.12.2014

İzmir'de 12. ay sanat ayı

Büyükşehir, etkinlikler kapsamında İzmirliler’i Fazıl Say, Neşet Ruacan, Bülent Evcil, Taksim Trio, Alexander Rudin gibi ünlü sanatçılarla buluşturacak.
Büyükşehir Belediyesi’ne ait seçkin sanat merkezlerinde düzenlenecek konser ve sergiler, kentin kültür hayatına renk getirecek. Sanat takviminin ilk yaprağında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek bir resital var. 1 Aralık Pazartesi saat 20.00’de Küçük Salon’da gerçekleşecek konserde Gülru Ensari Schuch’un piyanosuna, Sevil Ulucan Weinstein kemanıyla eşlik edecek.
2 Aralık Salı günü ’Camerata İzmir’ sanatseverlerle buluşacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’de başlayacak konserde Ildiko Moog keman, Murat Cangal viyola, Onur Şenler viyolonsel, Ulaş Yurtoğlu obua, Aslı Gedikli ise piyanoyla dinleyici karşısına çıkacak.
Kültürpark İzmir Sanat, 3 Aralık çarşamba günü kaçırılmaması gereken bir konsere evsahipliği yapacak. ’Neşet Ruacan Quartet’, saat 20.00’deki konserde kulakların pasını silecek. Ünlü sanatçı Neşet Ruacan’ın gitarına, davulda Nedim Ruacan, basta Volkan Topakoğlu, saksafonda ise Tamer Tamel eşlik edecek.
Takvimde 4 Aralık Perşembe günü ise üç ayrı konser var. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de Özsoy Quartet ve Kağan Korad, Anıl Gelenler ile birlikte sahneye çıkacak. İzmir Sanat’ta E.T.Band saat 20.00’de sevenleriyle buluşurken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu da şef Yolcu Bilgiç yönetiminde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de ücretsiz bir konser verecek.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 8 Aralık Pazartesi günü saat 20.00’de flüt-piyano resitaline evsahipliği yapacak. Konserde, ünlü sanatçı Bülent Evcil’in flütüne piyanoda Phillip Moll eşlik edecek.
9 Aralık Salı akşamı sanatseverler Burak Çebi’nin piyano resitalini dinleyebilir. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’daki konser saat 20.00’de.
10 Aralık arşamba’nın konuğu ise ’I Musica Di Roma ve Halit Turgay’. Konser Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Büyük Salon’da gerçekleşecek.
Kültürpark İzmir Sanat, 10 Aralık Çarşamba günü bir resim sergisinin açılışına evsahipliği yapacak. ’Kule B’ başlıklı sergi 30 Aralık’a kadar açık kalacak.
’Trio Arion’, 11 Aralık Perşembe günü saat 20.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da müzikseverler için çalacak.
15 Aralık Pazartesi günü ’İzmir Oda Müziği Topluluğu’ sanatseverlerle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da buluşacak.
’20.Yüzyıldan Seçkiler’ başlıklı konserle ’Trio Avrasya’ 16 Aralık 2014 Salı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’de günü sahne alacak.
17 Aralık çarşamba’nın yıldızı ise Taksim Trio, Dorantes ve Carles Benavent’in birlikte vereceği konser. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da saat 20.00’deki konserde sevilen müzisyen Hüsnü Şenlendirici klarnet, Dorantes piyano, Carles Benavent bas gitar, İsmail Tunçbilek bağlama ve Aytaç Doğan kanunla dinleyicilerle buluşacak.
Sanat takviminde 18 Aralık Perşembe akşamı korno-piyano resitali var. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’daki konser saat 20.00’de başlayacak.
20 Aralık Cumartesi günü ise, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde saat 14.00’de Ferihan Hasan Panayır’ın ’Huzur Mavisi’ başlıklı resim sergisinin açılışı yapılacak. Aynı gün, İzmir Sanat’ta saat 20.00’de ’Adolf’ adlı bir tiyatro oyunu var. Burak Sergen’in oynadığı oyun, Pip Utton’un eserinden Sinan Gürtunca tarafından çevrildi.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 22 Aralık Pazartesi akşamı saat 20.00’de Musica Viva Oda Orkestrası ile Alexander Rudin’i konuk edecek.
Etkinlik takviminde, 23 Aralık Salı akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’de Trio Kuvars Viyolet konseri var.
Ayın en çarpıcı konserlerinden birine 24 Aralık çarşamba günü dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say imza atacak. Sanatçı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon saat 20.00’deki konserde hayranlarıyla buluşacak.
25 Aralık Perşembe günü ise iki güzel konser var. Sanatseverler, İzmir Sanat’ta saat 20.00’deki konserde Elif Çağlar Quartet’in konserini dinleyebilir
Müzikseverler, aynı gün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’deki çello-piyano konserini de tercih edebilir.
29 Aralık Pazartesi günü ise üç ayrı mekanda üç güzel konser dinlenebilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun ’Yeni Yıl Konseri’ İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak.
Günün ikinci konseri, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’de. Kemanda Elif Nihal Akın ve Gülce Karagözcük, viyolada Ercan Atasoy ve viyolonselde Beste Başçı’dan oluşan ’Olten Quartet’ kulakların pasını silecek.
İzmir Büyükşehir belediyesi, aynı gün bir konser daha düzenledi. İzmir Sanat’ta saat 20.00’de gerçekleşecek Ücretsiz konserde, piyanist Günay Tuzkaya sanatseverlerle buluşacak.


Kaynak:
http://www.gercekgundem.com/yurttan-haberler/87386/izmirde-12-ay-sanat-ayi


Yorumlar
"İzmir'de 12. ay sanat ayı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İzmir'de 12. ay sanat ayı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.