ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kutsal emanetler ilk kez görülecek

Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetim merkezi olarak da kullanılan Topkapı Sarayı'nda bulunan Hırka-i Saadet Dairesi, her yıl milyonlarca ziyaretçisi olan ve İslam dünyasının en değerli eşyalarının muhafaza edildiği kıymetli bir oda.

30.6.2014

Kutsal emanetler ilk kez görülecek

Yoğun ziyaretler dolayısıyla ziyaretçilerin eserleri uzun süre inceleyememeleri ve bazı mukaddes emanetlerin de sergilenmiyor oluşu henüz ilk günlerinde olduğumuz Ramazan’ın başında yeni bir resimli İslam tarihi kitabının doğuşunu sağladı. İlber Ortaylı’nın sunuş yazısının bulunduğu ’Hırka-i Saadet- Teşkilatı, Törenleri ve Kutsal Emanetleriyle Hırka-i Saadet Dairesi’ kitabı, Korpus Kültür Sanat Yayıncılık bastı.

Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Bölümü Sorumlusu Sevgi Ağca’nın uzun soluklu çalışması olan eser Bahadır Taşkın’ın fotoğraflarıyla süslendi. Bugüne kadar sergilenmemiş birçok eşyanın ilk kez gün ışığına çıkacağı kitapta ayrıca Yavuz Sultan Selim döneminde İstanbul’a getirtilen ve bugün Hırka-i Şerif Camii’nde sergilenen Peygamber Efendimiz’in Veysel Karani’ye hediye ettiği Hırka-i Şerif’le ilgili büyük ölçekli görsel ve detaylı açıklama var.

Yorumlar
"Kutsal emanetler ilk kez görülecek" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kutsal emanetler ilk kez görülecek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.