ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İşte Sezai Karakoç'un yeni adresi

Şair ve fikir adamı Sezai Karakoç'un yaklaşık 50 yıldır Cağaloğlu'nda bulunan Diriliş Yayınları bürosu, Derin Han otel yapılacağı için Haseki'deki yeni adresine taşındı.

30.4.2014

İşte Sezai Karakoç'un yeni adresi

Sezai Karakoç’un ziyaretçilerini ağırladığı, gençlerle sohbet ettiği Diriliş Yayınları, Derin Han’ın otel olması sebebiyle Cağaloğlu’nu terk ediyor. Yayınevi Haseki’deki yeni yerine taşınırken Üretmen Han’da açılacak küçük büroda kitap satışı devam edecek.
Sezai Karakoç, Haseki’deki yeni büroda misafirleriyle sohbet etmeye devam edecek.

HASEKİ’YE TAŞINDI
Sezai Karakoç, 1960 Nisan ayında Diriliş Dergisi’ni çıkarmaya başlamış, sonrasında ise Diriliş Yayınları’nı kurmuştu. Önce Cağaloğlu Çatalçeşme Sokak’taki Üretmen Han’da 30 yıla varan bir zaman diliminde kalan yayınevi sonra, yine aynı sokaktaki Derin Han’a taşınmış, yaklaşık 20 yıldır da burada hizmet veriyordu. Diriliş Yayınları artık Haseki Tramvay durağı yakınlarında, Molla Gürani Cd. No: 57’de 2. Kat’taki bir apartman dairesinde bulunuyor. Karakoç’un yine her gün 16.00’dan sonra yayınevinde olması bekleniyor.

GÜNDE 50 ZİYARETÇİ
Diriliş dergisi gerek edebiyatımız gerekse düşünce hayatımız için bir okul oldu ve çok sayıda aydın ve sanatçı yetiştirdi. Cağaloğlu’ndaki Diriliş Yayınları herkese açıktı. Akademisyenler, ilim adamları, şairler, yazarlar, esnaf herkes Sezai Karakoç’un misafiri olur, sohbet ederdi. Günde ortalama 50 kişiyi misafir eden yayınevinin trafiği oldukça yoğundu. Diriliş zor zamanlarda İslam davasına sahip çıkan, Müslümanları uyanıp kendine gelmesi için uyaran bir hareket. Sezai Karakoç hatıralarında Diriliş’i şöyle anlatıyor: ’Düşünüşte bir tazelenmeye ve yenilenmeye ihtiyaç vardı. Bir süredir daldığım metafizik düşüncelerde kendini ifade için beni zorluyordu. Bu fevkalade şartlar içinde doğdu Diriliş. Basubadelmevt’in karşılığı olarak ’Diriliş’i bulmuştum"

Kaynak: Yeni Şafak

Yorumlar
"İşte Sezai Karakoç'un yeni adresi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İşte Sezai Karakoç'un yeni adresi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.