ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Malililerden 'Kutsal Emanetler' Sergisine Yoğun İlgi

Batı Afrika ülkesi Mali’de Kutsal Emanetler resim sergisi açıldı. Mali Yavuz Selim Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen sergiye Mali halkı yoğun ilgi gösterdi.

31.1.2014

Malililerden 'Kutsal Emanetler' Sergisine Yoğun İlgi

’Kutsal Emanetler’ resimleri, Başkent Bamako’nun en büyük camilerinden Nimaga Büyük Camii bahçesinde kurulan çadırda sergilendi.

Mali Yavuz Selim Eğitim ve Kültür Derneği, Mali Bahar Türk Okulu ve Nimaga Büyük Camii’nin Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında ortaklaşa düzenlediği faaliyet, Mali’de ilk defa yapılıyor.

Mali Bahar Türk Okulu müdürü Ali Yıldız, organizasyonun amacını, "Mevlüt Kandili programı yapıyoruz. Efendimizi daha güzel anlatma adına Istanbul’dan getirdiğimiz Kutsal Emanetler fotograflarını burada sergilemiş oluyoruz. O’nu daha güzel anlatma, O’nu insanlığa daha güzel tanıtma adına yapılan küçük bir program. Inşallah hayırlara vesile olur." şeklinde özetledi.

Sergiyi gezen birçok Malili duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bamako’da yaşayan kanaat önderi ve Imam Eboubakrou Oumar Diarra, "Rasullah’tan ve sahabeden günümüze ulaşan bu değerli fotoğrafları burada görmekten çok memnunum. Peygamberimizi tüm Malililerin tanımasını isterim. Bu adımı atanlara çok teşekkür ediyorum." sözleriyle sevincini aktardı.

Daha önce Topkapı Sarayı’nda ’Kutsal Emanetler’in asıllarını görmüş olan hayırsever Aboubacar Nimaga, herkesin Istanbul’a gitmesinin mümkün olmadığını, resimler sayesinde emanetlerin Mali’ye geldiğini söyledi. Nimaga Büyük Camii’nin de sahibi Aboubacar Nimaga, "Buradaki Türk kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bizi çok mutlu ettiler bu faaliyetler ile. Imkânlarımız herkesi Türkiye’ye götürmeye yetmez. Fakat bu fotoğraflar sayesinde herkes ziyaret etmiş gibi olur. Vesile olanlar çok büyük sevap kazandılar." ifadeleriyle hislerini paylaştı.

Kutsal Emanetler sergisinde Malililere ülkede çok bilinmeyen gülsuyu ikramı da yapıldı. (CİHAN)

Yorumlar
"Malililerden 'Kutsal Emanetler' Sergisine Yoğun İlgi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Malililerden 'Kutsal Emanetler' Sergisine Yoğun İlgi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.