ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kültür Bakanlığı Sümela için harekete geçti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Sümela Manastırı'nın tüm heybeti ve ihtişamıyla 'dünya mirası' olması için harekete geçti.

13.9.2013

Kültür Bakanlığı Sümela için harekete geçti

Özellikle UNESCO Dünya Miras Listesi veya geçici listesinde yer alan kültür mirası örneklerinin restore ettirilmesine büyük önem veren Bakanlık, bu kez Sümela Manastırı’na eğildi.

İlk adım olarak Manastırın şu andaki durumuna ilişkin bir belirleme çalışması yaptırarak arazi ölçümü ve mevcut durum belgelemesini tamamlayan Bakanlık, disiplinler arası ve bütüncül bir bakış açısıyla gerçekleştirilmesi planlanan restorasyon projelerini bekliyor. Proje çalışmaları rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları olarak üç etapta gerçekleştirilecek. Sümela’nın duvarlarındaki fresklerin konservasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü’nce gerçekleştirilecek.

Manastır tasarım, malzeme, mimarlık ve işçilik açısından dünya literatüründe eşsiz bir yapı olarak geçiyor. Trabzon Maçka’da Altındere Vadisi’nin dik yamaçlarında, deniz seviyesinden bin 150 metre yükseklikte doğal yapı ile bütünleşmiş Sümela restorasyonu için 410 bin TL ödenek ayrıldı.


Sümela Manastırı’nın 2012 yılı yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı 400 bine yaklaşıyor.


Kaynak: CİHAN

Yorumlar
Mesaj Yaz 13.9.2013 23:33:15

"Sümela Manastırı’nın 2012 yılı yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı 400 bine yaklaşıyor."
Haber tarihine dikkat!... 2012 doğru ise, bayat haber!.

kadiryeter Kadir Yeter. 13.9.2013- TRABZON.

tp://edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/3252/kultur-bakanligi-sumela-icin-harekete-gecti




Mesaj Yaz 13.9.2013 23:28:49
Trabzon'da, tarihî çeşmelerimize de binde-biri değer verilse "kıyâmet mi, kopar?"

Târihî eserler ikiye ayrılır: Müslimler ve Gayrimüslimler... birincisi için yol ve benzerî sebepler üretilir ve yokedilir; diğerinin ise; dünyâ-âlem sahibidir... aksini düşünen varsa, çektiğim iki zamanlı fotoğraflarla ispatlayayım; önce, dilimizin dilimlenmesine azâmî gayret gösteriyorlar.
Taşkına uğramış baraj gibiyim!.

Türk Atasözü: "Söyletme deliyi, söyler doğruyu!"
Delilenecek kadar olmadım amma!... neysa.

kadiryeter Kadir Yeter. 13.9.2013- TRABZON.

tp://edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/3252/kultur-bakanligi-sumela-icin-harekete-gecti



Yorum Yapın

Kültür Bakanlığı Sümela için harekete geçti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.