ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türkan Şoray, kitabını Berlin'de tanıttı

Sinema sanatçısı Türkan Şoray, ''Sinemam ve Ben'' adlı kitabını Berlin'de tanıttı.

18.3.2013

Türkan Şoray, kitabını Berlin'de tanıttı

11. Türk Film haftası koordinatörlüğü ve Berlin Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle Berlin Türkevi’nde düzenlenen söyleşi ve tanıtım gününde Şoray’ı hayranları yalnız bırakmadı.
Moderatörlüğünü Baden Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney’in yaptığı söyleşide Şoray, bu kitabın hayatına yeni bir anlam kattığını belirterek, ’’Bu kitabı kelime kelime ben yazdım. Tamamen kendi duygularım’’ dedi.
Şoray, kitabında sinemayı seven gençlere neler yaşadıklarını aktardığını belirterek, ’’Sinemacı olmak isteyenlere çok faydası olacağını düşünüyorum bu kitabın. Belki içinden kendilerine bir şey alırlar’’ diye konuştu.
Yeni bir dizi projesi olduğunu ifade eden Şoray, bu konuda daha fazla açıklama yapmadı.

Şoray, Türkiye’de dizi setinde çalışanların çok zor bir iş yaptığına işaret ederek, şöyle konuştu:

’’Bir dizide 18-20 saat çalışılıyor. Dizilerde çalışanlar büyük emekçiler, zor şartlar altında çalışıyorlar. Dizilerin hazırlanması inanılmaz özveri istiyor. Sosyal hayattan kopuyorsunuz, insan ilişkilerinde fedakarlık yapılıyor. Setlerde sosyal güvenceleri de yok bir kaza olsa. Sendikalaşmadılar bir iki oyuncu dışında. Birkaç oyuncu emeğinin karşılığını alıyor. Zavallı set işçileri, kabloları, lambaları sabah saatlerine kadar topluyorlar, çok emek veriyorlar.’’
Söyleşide ’’Selvi Boylum Al Yazmalım’’ filminde oynadığı Asya karakterinin sorulması üzerine Şoray, filmde Cemşit rolündeki Ahmet Mekin’in Asya’ya çok sahip çıktığını hatırlatarak, ’’Öbürü ne yaptı (İlyas) aşık olduğu kadını yalnız bıraktı, başka egoları üste çıktı. Kadın aşkından da ölse içine acıyı göme göme Cemşit’e gitti. Ben de gerçek hayatta herhalde yani İlyas’a çok aşık da olsam gene Cemşit’e giderdim diye düşünüyorum’’ dedi.
Şoray bir başka soru üzerine, Çerkez olduğunu, anne tarafının Rumeli’nden geldiğini, baba tarafının ise Kafkasya’dan geldiğini bildiğini ifade ederek, konuyu çok fazla araştırmadığını sözlerine ekledi.
Türkan Şoray daha sonra kitabını alan hayranlarına imza dağıttı.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"Türkan Şoray, kitabını Berlin'de tanıttı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Türkan Şoray, kitabını Berlin'de tanıttı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.