ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Çanakkale: Yolun Sonu' gerçek silahlarla çekildi

Prodüksiyon bütçesiyle son dönemlerin en pahalı filmi olan, ön hazırlığı ve çekimleri iki yıl süren "Çanakkale: Yolun Sonu" filminin yeni fragmanı ve afişi izleyiciye sunuldu. Film şimdiden büyük ilgi topladı.

15.2.2013

'Çanakkale: Yolun Sonu' gerçek silahlarla çekildi

Genel Yönetmenliğini Serdar Akar’ın, yönetmenliğini Kemal Uzun’un üstlendiği "Çanakkale: Yolun Sonu" filminin fragmanı ve afişi tamamlandı. Film, başta Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre, Azerbaycan olmak üzere 25 ülkeyle aynı anda, Şehitleri Anma Haftası da olan 15 Mart’ta vizyona giriyor. Hollywood çekim tekniğiyle görsel efektlerinin hazırlandığı filmin başrollerini Kurtlar Vadisi dizisin fenomen karakteri Gürkan Uygun, Umut Kurt, Berrak Tüzünataç, İngiliz oyuncular Stephen Chance, Ben Warwick ve Mahir Günşıray paylaşıyor.


ÇANAKKALE’DE KULLANILAN SİLAHLAR 98 YIL SONRA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Genelkurmay Başkanlığı’nın doğrudan desteklediği ve askeri danışmanlar gözetiminde çekilen Çanakkale Yolun Sonu filmi için silahlı kuvvetler arşivlerinde korunan ve Çanakkale Savaşı’na ait o dönemde kullanılmış orijinal silahlar, 98 yıl sonra gün yüzüne çıkarıldı. Çanakkale Savaşı’nı en gerçekçi biçimde beyaz perdeye yansıtan film için bu çok özel ağır makineli tüfekler çalışır hale getirilerek filmde kullanıldı.

SON DÖNEMLERİN EN PAHALI FİLMİ

Rekor bütçesiyle son dönemlerin en pahalı filmi olan "Çanakkale: Yolun Sonu" filmi için tarih danışmanları eşliğinde Çanakkale’nin Ezine İlçesi’nde 4000 metrekarelik bir alana Anzak Koyu birebir yeniden inşa edildi. Sadece ön hazırlık süreci 2 yıl süren filmde kullanılan tüm savaş mühimmatları ve filikalar, filmin tarihi dokusunu oluşturabilmek için özel olarak üretildi.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"'Çanakkale: Yolun Sonu' gerçek silahlarla çekildi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'Çanakkale: Yolun Sonu' gerçek silahlarla çekildi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.