ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur. MONTAİGNE Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Suriye'deki insanlık dramı roman oldu

Yazar İsa Yılmaz, Suriye'deki kanlı rejimi sert dille eleştiren bir roman kaleme aldı. Kral Ölünceye Dek adındaki roman Paradoks Yayınları'ndan çıktı.

3.1.2013

Suriye'deki insanlık dramı roman oldu

Suriye’de insanlık tarihinin en dramatik savaşlarından biri yaşanıyor. Her gün yüzden fazla insanın can verdiği topraklardan milyonlarca insan kaçmış durumda. Savaşın ne zaman biteceği kocaman bir soru işareti.
Yazar İsa Yılmaz bir ilke imza atarak, birinci tanıkların anlattıklarından yola çıkarak Suriye’de yaşanan insanlık dramını romanlaştırdı.

KRAL ÖLÜNCEYE DEK

Suriyede savaş, tüm nefretiyle sürüyordu. Üç kişiden biri, ölmüş, öteki, ülkeyi terk etmiş ve biri de özgürlük için direniyordu. Duvarlara yazı yazan çocuklar öldürülmüştü. Sprey boyalar yasaklanmıştı. Kral böyle buyurmuştu. Onun askerleri vardı. Mesela onlardan biri, nişanlısı Laraya kavuşmak için yüz insanı öldürmeli ve onların kulaklarını kesip toplamalıydı. Lara’ya haber salmıştı: Sen ona de ki, demişti, sonsuz büyüklükte bir savaş çıksa bile, sonsuza dek uzasa bile, o savaşta ayaklarını ve gözlerini kaybetse bile dönecekmiş.

Senin için mutlaka dönecekmiş sonsuzun birinde...
Gedira, hani şu gözleri kanla dolan annesini ve babasını ölürken gören küçük kız, onun son kurbanıydı, ama onu öldürememişti. Bir de Hayal vardı. Adını söylemeyeceğime söz vermiştim. İstanbuldaki akrabalarına kaçıp sığınmıştı. Bana birçok şeyi o anlattı.

Babasının ölümü üzerine bir yemin etmişti: Kral ölünceye dek bu savaş bitmeyecekti. Acaba on beş yaşındaki Hayal, ülkesine dönecek ve intikamını kraldan alacak mıydı? "Düşünsene şunu," dedi Hayal. "Hani birinin kalbinden kaçarken mayın tarlasına düşer ya yüreğin. Mezarlığa çevirmiştir aşk her yanı. Kımıldarsan ölürsün, sonsuza dek öyle de kalamazsın...
İşte böyle bir aşkı ve böyle bir kaçışı şimdi sen bana izah edebilir misin?" "Süslü kelimeler bunlar," dedi Kral. "Bir çocuğa göre değiller." "Sen de," dedim. "Bir köpeğe göre çok iyi bir yatakta uyuyormuşsun. Sana göre değil bu döşekler."
Son insan da ölünceye dek sürecek bir savaşın gerçek yüzünü görmek isteyenlere, birinci tanıklarla kurgulanmış bir savaş ve aşk romanı, Kral Ölünceye Dek...

Kitabın adı: Kral Ölünceye Dek
Yazarı: İsa Yılmaz
Baskı Yılı: 2012
Sayfa Sayısı:160
Dili: Türkçe
Yayınevi: Paradoks Kitap

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.1.2013 17:51:07
En yakın zamanda okumalıyım bunu..


Yorum Yapın

Suriye'deki insanlık dramı roman oldu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.