ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sanatseverlerin Van Gogh ilgisi

Ankara Cer Modern Sanatlar Merkezi'ndeki ''Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi''ni 10 binin üzerinde sanatsever ziyaret etti.

9.11.2012

Sanatseverlerin Van Gogh ilgisi

Abdi İbrahim firmasının başkentlilerle buluşturduğu serginin Müdürü Korhan Bora, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılışın üzerinden henüz çok kısa bir süre geçmesine rağmen başkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.
Özellikle hafta sonları ziyaretçi sayısında çok önemli artış yaşandığını belirten Bora, sergiye her yaştan Van Gogh hayranının geldiğini bildirdi.
Bora, aynı serginin İstanbul’da 3 ayda 200 binin üzerinde sanatseveri ağırladığını, Ankara’da da ciddi bir kitlenin gelmesini beklediklerini vurguladı.
Ünlü ressamın hayatının son 10 yılında ürettiği eserlerin çoğunun görülebildiğini ifade eden Bora, tam biletlerin 15, öğrenci ve öğretmenlerin ise 8 liraya sergiyi gezebileceğini kaydetti.
’’Vazoda 12 Ayçiçeği’’, ’’Vincent’ın Yatak Odası’’, ’’Teras Kafe’’
Sanat, bilim ve teknolojiyi harmanlanarak, izleyicilerin Van Gogh’un ünlü eserlerinin ’’içindeymiş’’ gibi hissettiği sergi, Singapur’daki dünya prömiyerinin ardından ilk kez Türkiye’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Geleneksel sanat ve modern teknolojinin sentezlendiği sergi, ressamın en ünlü eserlerini dijital imajla çerçevenin içinden çıkararak, görenlere resmin hikayesini yaşatıyor.
Sanatçının çalışmalarını ve hayat deneyimlerini keşfetme, düşüncelerini, duygularını ve ruh halini yorumlama fırsatı da sunan sergide, sanatseverler ’’Çalışan Adam’’, ’’Yeşilimsi Bir Başlık Giymiş Yaşlı Köylü Kadını’’, ’’Çiçek Açmış Erik Ağacı’’, ’’Gri Şapkalı Otoportre’’, ’’Vazoda 12 Ayçiçeği’’, ’’Vincent’ın Yatak Odası’’, ’’Teras Kafe’’, ’’Sandalye ve Pipo’’, ’’Ren Nehrinde Yıldızlı Bir Gece’’, ’’Süsen Çiçekleri’’, ’’Buğday Tarlası ve Kargalar’’, ’’Kırmızı Üzüm Bağı’’, ’’Sargılı Kulaklı Otoportre’’ gibi en bilinen eserlerini görebiliyor.
Sergi, 3 Ocak 2013’e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 9.11.2012 13:06:21
züper ..


Yorum Yapın

Sanatseverlerin Van Gogh ilgisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.