ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

3. Van Erçek Gölü Flamingo Festivali

Van'ın Erçek Beldesi'nde ''Doğunun Kanatları, 3. Van Erçek Flamingo Festivali'' düzenlendi.

17.9.2012

3. Van Erçek Gölü Flamingo Festivali

Erçek Beldesi Karagündüz köyünde düzenlenen festivalin açılışında konuşan Vali Münir Karaloğlu, Türkiye’deki yaklaşık 450 türün 213’ünün bu havzada bulunduğunu söyledi.
Festivalin Erçek’te yaşayan kuş türleri için önemine değinen Karaloğlu, şöyle konuştu: ’’Bu sene Doğunun Kanatları, Van Erçek Flamingo Festivali’nin üçüncüsünü yapıyoruz. Erçek Gölü, Türkiye’nin 6. büyük gölü olmasına rağmen bu çok bilinmez. Bunun 2 sebebi vardır. Birincisi Erçek Gölü’nün yanı başında Türkiye’nin en büyük, dünyanınsa sayılı göllerinden olan Van Gölü var. Onun gölgesinde kalır. İkincisi ise biz bu gölü gereği gibi tanıtamamışız, anlatamamışız. Ama Erçek Gölü, bölge, Türkiye ve doğal hayat için çok önemli bir değerimiz. Burada böyle büyük bir değerimiz varsa, Türkiye’deki yaklaşık 450 türün 213’ü bu havzada, bu sulak alanda yaşıyorsa, buraya sahip çıkmamız lazım."
Van’ın tanınması gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, "Öncelikle halkımızın bilinç düzeyini yükselterek, burayı korumamız gerekir. İnşallah bu gelişerek ve yayılarak devam eder. Üç sene önce biz kuşların sesini Van’dan duyduk. Buraya geldik. ’Acaba bu kuşların sesini Ankara’dan duyan olur mu?’ diye bekliyorduk. Baktık ki bu sene Ankara’da duymuş kuşlarımızın sesini. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü aramızda. Burayı koruma görevini üstlendi. Erçekliler, Karagündüzlüler ve 213 kuş türümüz bu görevi yerine getirmenizi bekliyor. Sayenizde artık Erçek Gölü ve içinde barındırdığı 213 kuş türü bilinmezlikten kurtulsun" dedi.
Festival, kuş gözlemi, doğa yürüyüşü, fotoğraf sergisi ve uçurtma şenliğiyle sona erdi.
Festivale Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Doğa Korumaları ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 19.10.2012 19:44:25
BENCE HAYVANLARI KORUMALI AYRIM YAPILMADAN



Yorum Yapın

3. Van Erçek Gölü Flamingo Festivali ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.