ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türkler e-kitapları sevdi!

E-kitaplar, her geçen gün daha fazla talep görüyor

6.8.2012

Türkler e-kitapları sevdi!

E-kitap modası, gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Türkiye’nin online kitapçısı İdefix’in Nisan 2010’da hizmete açtığı ve tabletlerde e-kitap okumaya olanak sağlayan “Kitaplık” uygulamasını kullananların sayısı, geçen yıla göre 4 kat artarak 150.000 kişiye ulaştı. Ayrıca e-ink ekran teknolojisine sahip e-kitap cihazlarının sayısı da 40.000’e ulaştı.

Ancak yayıncılık pazarının içerisinde hâlâ çok düşük seviyelerde olan e-kitap satışlarının tüm sektöre oranı ABD’de yüzde 13, İngiltere’de yüzde 6 olmasına rağmen Türkiye’de ise sadece binde 4.

Gelişen teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri de e-kitap

Idefix’in verilerine göre dünyaya bakıldığında ABD’de kitapların, kopyaları ile birlikte 1 milyondan fazla satıldığı görülüyor. Avrupa ülkeleri ve Brezilya dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkeler, Çin ve Rusya gibi ülkelerde sektör, dinamik bir büyüme sağlıyor. E-kitabın pazar payının ABD’de yüzde 13 olduğu görülürken; bu oranın İngiltere’de yüzde 6, Fransa’da yüzde 1,8, Almanya’da ise yüzde 1 olması dikkat çeken detaylar olarak göze çarpıyor. Türkiye’de ise bu oran binde 4.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Idefix direktörü Bora Ekmekçi, okurlar açısından e-kitabın en önemli özelliğini internetin olduğu her yerden erişilebilirlik olarak gösterdi ve şunları ekledi: “Sadece Türkiye’nin her köşesi değil, dünyanın dört bir yanından Türkçe kitaplara ulaşabiliyorsunuz. Üstelik binlerce e-kitaptan oluşan kişisel kütüphanenizi küçük bir cihaz üzerinde yanınızda taşıyorsunuz. Okur açısından bir diğer önemli avantaj ise e-kitapların yüzde 30-40 oranında daha ucuz olması.”

Kaynak:haberturk.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 4.9.2012 19:58:37
Teknoloji kitap okumayı azaltıyor

www.onsuz.org


Mesaj Yaz 8.8.2012 02:31:19
ben kitabın sayfasına dokunmadan okuyamam.

Mesaj Yaz 7.8.2012 00:17:14
Kitap kokusunun kaybolacağı endişesi beni öldürebilir.


Yorum Yapın

Türkler e-kitapları sevdi! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.