ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur. MONTAİGNE Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Osman Sınav'dan Yeni Film

Osman Sınav’ın “İlk defa, bir filmin çekimleri bitmesin istedik” dediği yeni filmi “Uzun Hikaye”nin çekimleri tamamlandı!

25.6.2012

Osman Sınav'dan Yeni Film

Kenan İmirzalıoğlu, çekimlerin bitmesine dört gün kala, kendi sahnelerinin çekimi bitebilecekken “Bitmesin” istedi ve çekim zamanı olmasına rağmen, yarım sayfalık bir sahne Osman Sınav tarafından ertelendi. İlave bir çekim günüyle, son sahne olarak çekilen iki planlık bu sahnenin çekimleri tüm gün sürdü. Ne Kenan İmirzalıoğlu’nun, ne de Osman Sınav’ın bitmesini istemediği çekimler sona erdiğinde; yakın dost olan ikili, gözleri dolarak sıkıca sarılıp birbirlerini kutladılar.

Osman Sınav ile Kenan İmirzalıoğlu’nun yaklaşık 10 yılın ardından hayata geçirdiği “Uzun Hikaye” filminin, Mart ayında başlayan ve toplam 8 haftada tamamlanan çekimlerinde; birbirinden değerli 65 oyuncu ile 450’ye yakın figüran rol aldı. 80 kişilik bir ekibin görev yaptığı filmin çekimleri; 5 farklı ilde, 24 farklı mekânda gerçekleştirildi.

“Uzun Hikaye”; 1940’lı yıllardan 1970’lerin sonuna uzanan, kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli ve coşkulu, kimi zamansa heyecanlı ve romantizm yüklü öyküsüyle sezonun beklenen filmleri arasındaki yerini şimdiden aldı. “Uzun Hikaye”, edebiyat dünyasının çok özel ve usta isimlerinden Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden, son yılların öne çıkan önemli senaristlerinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırıldı.

Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan “Uzun Hikaye”de oyuncular Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Mahir Günşıray, Mustafa Alabora, Şener Kökkaya gibi oyuncular rol aldı. Filmde bu usta isimlere, yine son dönem Türk sineması ve televizyonlarının genç ve başarılı oyuncuları Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Taner Ölmez, Batuhan Karacakaya, Elif Atakan, Buğra Bahadırlı, Başak Kasacı, Meriç Benlioğlu, Taha Yusuf Tan ve Fatima Betül Cordal eşlik etti.

Yapımcılığını Osman Sınav’a ait Sinegraf’ın, dağıtımını UIP’nin üstlendiği “Uzun Hikaye”; 19 Ekim 2012 tarihinde gösterime girecek.

Kaynak:haberturk.com

Yorumlar
"Osman Sınav'dan Yeni Film" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Osman Sınav'dan Yeni Film ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.