ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul'da 90 Belgesel Görücüye Çıkıyor

Bu yıl 5'incisi düzenlenecek 'İstanbul Belgesel Günleri-Documentarist' kapsamında yurt içi ve dışından yaklaşık 90 belgesel sanatseverlerle buluşacak

19.5.2012

İstanbul'da 90 Belgesel Görücüye Çıkıyor

Hollanda ve Yunan başkonsoloslukları, İstanbul Fransız Enstitüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kuruluşların desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğin tanıtımı amacıyla Tophane’deki Tütün Deposu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Koordinatör Necati Sönmez, belgesel sinemanın en nitelikli ürünlerini bir araya getiren seçkisiyle yaygın belgesel algısını değiştirmeyi hedefleyen etkinlikte, Türkiye’den çoğunluğu genç yönetmenlerin filmlerinden oluşan 25 filmin gösterileceğini söyledi.

Yurt dışından 30’dan fazla konuğun katılacağı etkinlikte, toplamda 90 belgesel filmin yer alacağını dile getiren Sönmez, etkinlik süresince Hollandalı eğitmenlerle gerçekleştirilecek yaratıcı bölgesel geliştirme atölyesi başta olmak üzere sinema dersi, panel, söyleşi ve multimedya gösterisi gibi pek çok yan etkinliğin yapılacağını ifade etti.

Sönmez, etkinliğin bu yılki ’Onur Konuğu’nun ünlü belgeselci Heddy Honigmann olduğunu belirterek, sinema dersi verecek Honigmann’ın belgesellerinin gösterileceğini anlattı.

-Festival programı-

Festival, Meksika’dan Polonya’ya, Mısır’dan Lübnan’a ve Yunanistan’dan Hollanda’ya dünyanın dört bir yanından çarpıcı belgesellerin yer aldığı ’Uluslararası Panorama’, kriz nedeniyle son iki yıldır belgesel üretiminde patlama yaşanan Yunanistan’ın içinden geçtiği zorlu sürece ayna tutan filmlerin ağırlıkta olacağı ’Kapı Komşumuz: Yunanistan’, dünyanın gündemine oturan Arap coğrafyasını daha yakından tanımaya yardımcı olacak filmlerin buluştuğu ’Arap Dünyası: Değişim Rüzgarları’ ve bellek ile belgesel ilişkisinin tartışmaya açılacağı ’Belleğin İzinde’ bölümlerinden oluşuyor.

Hollanda Başkonsolosluğu’nun desteğiyle 2010’dan bu yana yönetmenlerin ilk ve ikinci filmlerine verilen ve bu yıldan itibaren belgesel tarihinin önemli ustalarından Johan van der Keuken adına verilecek ’Yeni Yetenek Ödülü’ üçüncü kez sahibini bulacak.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"İstanbul'da 90 Belgesel Görücüye Çıkıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul'da 90 Belgesel Görücüye Çıkıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.