ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

En Zengin Mehmet Akif Müzesi Açılıyor

Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele yıllarında Ankara’da kaldığı ve İstiklal Marşı’nı yazdığı Tacettin Dergahı’nın bir benzeri aslına uygun olarak Bağcılar’da müze olarak inşa edildi.

13.3.2012

En Zengin Mehmet Akif Müzesi Açılıyor

Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele yıllarında Ankara’da kaldığı ve İstiklal Marşı’nı yazdığı Tacettin Dergahı’nın bir benzeri aslına uygun olarak Bağcılar’da müze olarak inşa edildi. Akif’in kişisel eşyaları ile Akif ve İstiklal Marşı üzerine yazılan kitapların sergilenmeye başlandığı Merkez, Türkiye’nin en zengin Mehmet Akif Ersoy Müzelerinden biri haline geldi.

Bağcılar Belediyesi, Türkiye’nin en zengin Mehmet Akif Ersoy Müzesi’ni inşa etti. 2011 yılının Mehmet Akif Ersoy Yılı olarak ilan edilmesinin ardından harekete geçen Bağcılar Belediyesi, kısa bir sürede projesini hazırlayarak Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi inşa etti. Merkez, 14 Mart’ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından hizmete açılacak.

Kazımkarabekir Mahallesi’nde inşa edilen Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi; Kültür Merkezi ve Müze olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor. Toplam 2 bin 225 metrekare kullanım alanına sahip olan Merkez, bodrum, zemin ve 2 kattan oluşuyor. Ankara’daki Tacettin Dergahı’nın prototipi esas alınarak inşa edilen Müze bölümünde, Akif’in eşyaları, eserleri ve hakkında yazılan kitaplar sergilenecek. Çok amaçlı bir salon, seminer odaları ve kütüphanenin bulunduğu Kültür Merkezi’nde ise sosyal ve kültürel etkinlikler ile Mehmet Akif Ersoy Atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca, Mehmet Akif Ersoy üzerine en kapsamlı çalışmaları yapan isimlerden biri olan Araştırmacı-Yazar M. Ertuğrul Düzdağ eşliğinde Safahat okumaları da gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en zengin Mehmet Akif Kütüphanelerinden birini Bağcılar’a kazandırdıklarından dolayı büyük bir mutluluk içinde olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Çok kısa bir sürede Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzemizi tamamladık. Merkez içerisinde Tacettin Dergahı’nı da aslına uygun olarak inşa ettik. Türkiye’de Akif üzerine en zengin müzelerden birinin artık Bağcılar’da olduğunu söyleyebiliriz. İstiklal Marşı Şairimiz üzerine araştırma yapacak olan herkezi merkezimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 13.3.2012 20:36:49

Âkif, bu şaşaayı görse nâdim olur belki de üzülürdü; - Milletin parasını, benim için niçin harcıyorsunuz!...
Bana değer veriyorsanız, bunu; yaşantınızı bana benzeterek yaşayın... şiirlerimle ideâlim de bu'dur. Der idi... Siz ne dersiniz?.

Atatürk'ün Babası Ali Rızâ Efendi'nin mesleği ne idi biliyor musunuz?... Oduncu. Yâni, Atatürk bir esnaf Çocuğu idi. Bunda utanılacak ne var ki; kereste tüccarı ettiler, Ecdâdı Rahmetliyi...

Sözün özü: Abartılan herşey, değerini, az da olsa yitirir. "..., olduğun gibi görün" Atasözü doğrudur.

kadiryeter
13 MART 2012- TRABZON.

w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/2361/en-zengin-mehmet-akif-muzesi-aciliyor



Yorum Yapın

En Zengin Mehmet Akif Müzesi Açılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.