ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
İnsan vardır ki söylediği sözlerle büyür, söz vardır ki, söyleyen insan yüzünden büyük görünür. Ismail Habip Sevük Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tasarımın da Bir Festivali Var!

İstanbul, tasarımın dijital dünyasına yakından bakmaya hazırlanıyor. Bugün başlayacak OFFF İstanbul Dijital Kültür Festivali'nde tasarımın önemli isimleri, güncel yaratıcılığın püf noktalarını anlatacak

2.3.2012

Tasarımın da Bir Festivali Var!

Tasarımın başlı başına bir sanat dalı olup olmadığı tartışmaları süredursun, uzun zamandır sinema, müzik, sahne sanatları ve edebiyat gibi sanatın birçok dalıyla etkileşim halinde olduğu biliniyor. Son yıllarda ise tasarımın öneminiyle ilgili farkındalık yaratan önemli etkinlikler de düzenleniyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), bu yıl İstanbul’da ilk kez bir tasarım bienali düzenleyerek, bu farkındalığa yeni bir boyut getirecek. Ama öncesinde tasarımcılar bugün başlayacak OFFF İstanbul Dijital Kültür Festivali’yle tasarım dünyasının bir anlamda yaratıcılık kapılarını aralayacak.

TASARIMCILAR ÖDÜLLÜ
Barselona’da başlayan ve Paris, New York, Lizbon, Madrid gibi şehirleri dolaşan festival, ilk defa İstanbul’da düzenleniyor. Festivale, ünlü yıldızların rol aldığı, Ocean’s 11, Ocean’s 12, Halk Düşmanları gibi filmlerin afişlerinin yaratıcısı Neville Brody başta olmak üzere, New York Görsel Sanatlar Okulu’nda halen eğitim veren Joshua Davis, Gladyatör filminin görsel efektleriyle Oscar, ülkemizde de yayımlanan Merlin adlı dizinin görsel efektleriyle ise BAFTA kazanan tasarım ekibinin bağlı olduğu The Mill ajansının temsilcileri gibi önemli isimler katılacak. Katılımcılar bugün ve yarın İstanbul, Fulya’da bulunan Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenecek seminerlere katılacak, kariyerlerini ve tasarımın geçirdiği evrimi anlatacak.

İKİ GÜN SÜRECEK
Festival başlamadan önce konuştuğumuz festival direktörleri Ceren ve Irmak Arkman, OFFF Festivali’nin Türkiye’ye nasıl geldiğini SABAH’a anlattı. Daha önce yurt dışında düzenlenen OFFF festivallerine katıldıklarını ve tasarım dünyasındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatan Arkman kardeşler, tasarımın hareketli dünyasına İstanbul’u da eklemek istediklerini, bu nedenle de OFFF Festivali’ni İstanbul’a taşıdıklarını anlatıyor: "Yurt dışındaki festivale gittiğimiz zaman, orada çok hareketli bir ortam olduğunu gördük. İnsanlar ortak projeler geliştiriyor. Ticari kaygılar olmadan, bağımsız, sanatsal işler üretiyorlar. Tabii, OFFF gibi festival ortamlarında bu hareketlilik biraz daha kuvvetleniyor. Hatta festivallerde ortaklıklar kuruluyor ve takip eden festivalde bu ortaklıkların meyveleri alınıyor. Bu durum bizi etkilemişti." Bir yıldır festivali İstanbul’a taşımak için uğraştıklarını anlatan Irmak Arkman, festivale katılacak konuşmacıları da kendilerinin seçtiğini söylüyor. Türkiye’de işleri yakından takip edilen isimleri festivale davet ettiklerini söyleyen Arkman, "Gelen bütün konuşmacılar, tüm kariyerlerini özetleyip, işlerinden örnekler gösterecekler. Aynı zamanda katılımcılar konuşmacılarla iç içe olacak. Bu sayede OFFF, bir seminer olmaktan çıkacak. Zaten, OFFF’u ’Dijital Kültür Festivali’ olarak tanımlamamızın en büyük nedeni de bu" diyor.

KİMLER KATILACAK?
Festivale, Neville Brody, Joshua Davis ve The Mill ajansının temsilcilerinin yanı sıra, Bir Rüya İçin Ağıt, Donnie Darko, Testere gibi filmlerde de imzası bulunan Hi-Res ajansı, post-prodüksiyon stüdyosu Onesize ve Türkiye’de grafik tasarımın önemli isimlerinden Esen Karol da katılacak.

www.offfistanbul.com

Yorumlar
"Tasarımın da Bir Festivali Var!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tasarımın da Bir Festivali Var! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.