ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Büyük şiir düşüncelerimizi doyurmaz, allak bullak eder. MONTAIGNE Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Işık Üniversitesinde Nasreddin Hoca Sergisi

28 ülkeden 80 eserin yer aldığı ''Dünya karikatüristlerinin çizgileriyle Nasreddin Hoca'' sergisi, Işık Üniversitesinde açıldı.

1.3.2012

Işık Üniversitesinde Nasreddin Hoca Sergisi

Üniversitenin 15. kuruluş yıl dönümü kültür sanat etkinlikleri kapsamında, İstanbul Karikatürcüler Derneğiyle ortaklaşa düzenlenen sergide, Türkiye’nin yanı sıra, ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, İtalya ve Polonya’nın da aralarında bulunduğu 28 ülkeden 80 eser yer aldı.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, açılışta yaptığı konuşmada, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesinin Şile yerleşkesinde olacağını ve ilçeye iki bin öğrencinin daha geleceğini ifade ederek, ’’Bunu hem Şile için, hem de üniversitemiz için bir müjde olarak değerlendiriyoruz. Şile, bir eğitim kasabası olarak ilerliyor. Ayrıca ulaşımda sağlanan kolaylıklar, ilçenin eğitimde büyümesi yönünde de büyük kolaylıklar ve gelişmeler sağlayacaktır’’ şeklinde konuştu.

Kıyak, ’’Nasreddin Hoca’yı bugün bilmeyen yok. Ben şahsen bu karikatürlere baktığımda, Hoca’yı bütün dünya biliyor. Bunu gördüm. Hoca kısa hikayeleri ile bütün dünyanın gündemine gelmiş mizah ve halk kahramanıdır’’ dedi.

Açılışa katılan Şile Kaymakamı Şükrü Görücü de, karikatürleri çizen dernek üyelerinin kendilerini Nasreddin Hoca’nın torunları olarak gördüklerini ifade ederek, bunun üzerine kendilerine, ’Konyalı mısınız?’ diye sordum. Ancak hiçbir karikatür ustası Konyalı değil. Ama onlar kendilerini Nasreddin Hoca’nın torunları olarak görüyorlar’’ dedi.

Sergi, 16 Mart’a kadar açık sürecek.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
"Işık Üniversitesinde Nasreddin Hoca Sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Işık Üniversitesinde Nasreddin Hoca Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.