ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hocalı Katliamı 20.Yılında Anıldı

20. yıl dönümünde Hocalı Katliamı, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da bileşenleri arasında bulunduğu İstanbul Barış Platformu tarafından organize edilen bir panelde anıldı. Türkiye ve Azerbaycan'dan katılan konuklar, Ermeni mezaliminin en büyük örneklerinden biri olan Hocalı Katliamının dünya tarafından görmezden gelindiğine dikkat çekti.

27.2.2012

Hocalı Katliamı 20.Yılında Anıldı

Topkapı Eresin Otel’de gerçekleştirilen Hocalı Katliamının 20. yılında Karabağ paneline Azerbaycan’dan da önemli konuklar katıldı. Panel başlamadan önce yönetmen Korhan Yurtsever’in Hocalı Katliamı’nı anlatan belgeselin gösterimi gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise “Acılarımızı unutturmaya çalışıyorlar. Bizim ise acılarımızı unutmamamız gerekiyor. Biz zulüm kime yapılırsa yapılsın karşı çıkmalıyız. Büyüklerimiz kendi şehirlerimizde Ermeni çetelerinin neler yaptığını bizlere anlattı. Toplu mezarların olduğu yerleri gösterdiler bize. Biz bu acıların üzerinde büyüdük ve bu gün olduğu gibi hiçbir zaman da ne Bosna’da ne de Hocalı’da ne de dünyanın başka bir yerinde olan katliamları unutmamız mümkün değil. Bunların peşini bırakacağımızı kimse sanmasın.” vurgusunu yaparken davetlilere bu önemli günde panelde bir araya geldikleri için teşekkürlerini sundu.

Panelde Ermenilerin 25-26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ’ın Hocalı bölgesinde gerçekleştirdiği saldırılarda bölge halkını katliamdan geçirmesi kınanırken, Batılı ülkelerin bu katliamı görmezden geldiklerine dikkat çekildi. Azerbaycan Liberal Partisi (ALP) Başkanı Lale Şevket Hacıyeva yaptığı konuşmasında, Karbağ’da yaşanan katliamın sadece Ermeniler tarafından işlenmediğini, Rusların da o dönemde Ermenilere destek verdiğini kaydetti.

Lale Şevket Hacıyeva “Ermeni askerleri 25-26 Şubat 1992 tarihinde büyük bir katliam gerçekleştirdiler. Bu katliamı kimlerin desteklediğini çok iyi biliyoruz. Aslında biz buna Hocalı Katliamı değil bir Türk katliamı diyoruz. Çünkü Ermeniler Türkiye Türklerine ve Azerbaycan Türklerine yönelik bir çok katliam gerçekleştirdiler. Bunu Fransa gibi ülkeler görmezlikten gelse de biz Türkiyeli kardeşlerimizle birlikte her zaman bu gerçeği haykıracağız. Asıl kimin katliam gerçekleştirdiği bu kadar net ortadayken, diasporanın baskısıyla alınan kararları dünyaya gerçekmiş gibi sunmalarının önüne geçeceğiz.” şeklinde konuştu.

İleri Azerbaycan STK’lar Genel Başkanı Boha Tagıyev ise Ermenilerin bölgede hayalini kurduğu büyük Ermenistan ideosu yüzünden binlerce insanı acımasızca katlettiklerini ifade etti. Ardından söz alan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Necati Aydın elindeki belgeleri misafirlere sunarken, belgelere göre Türklerin Ermeni soykırımı değil soykayrımı yaptıklarını ifade etti. Bunların belgelerle sabit olduğunu kaydeden Aydın, sinevizyon gösterisi şeklinde bazı Osmanlı belgelerini paylaştı.

Panele davet edilen Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve pek çok milletvekili ise panele mesajlarını gönderdiler.

Kaynak:ihh.org.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 1.4.2012 10:27:09
İyiki varsınız. Bu tip etkinliklerle Türk'ün sesini ancak duyurabilir olduk. Sesler ne kadar da cılız çıkıyor. Türk malesef şu an yalnız ve çaresiz bırakıldı. Ta ki, özlediği insan, özlediği lider gelinceye dek.
Selamlarımla.


Mesaj Yaz 28.2.2012 13:26:08
Biz hepemiz ermeniyiz demek değil biz hepimiz azeriyiz ve biz hepimiz müslümanız demek gerlekmez mi? Biz hepimiz ayırım yok insanız demek germez mi? Hani nerede bırakalım moda söz ve sözcükleri... Greçklere gerçek yaklaşalım hiç bir zaman müslümanlar soy kıram filan yapmadılar, yapmazlar... Neden mi? Başta dünyayı kan kokusuna bulayan ABD sonra demokarasi havarisi fıransa ve onu takip eden batılı ülkeler zulüm müslamanlara olursa yapana destek ve ses yok çıt yok, ya müslümanlar zulme karşı koyarlarsa işte suçlu o zaman ayıkla pirincin taşını bu yoğurdun rengini bimeyen gözüdönmüş batılı yöneticilere ve peşine takılmlş kuyruklarına .. Kendi değerlerimizi iyi öğrenirsek islama insan öldürmenin veya kurtarmanın ne olduğunu o önce biz öğrenmeliyiz sonrada o insan kadri bilmezlere öğretmeliyiz... Sağolsun hocalarımız ve bu konuda tüm çalışanlara tarihte kimlerin soy kırım yaptıkları gerçek belgelerle tüm dünyaya tanıtılmalı... Yani o medeni kanun süvarılarının bizin oğlan sizin oğlanı döver veya bizim oğlan sizin oğlanı dövsün politikalarının yanlış olduğu onlara hatırlatılıp bilgilendirilerek bu tutum ve davranışnlarından uzaklaşmalarının dünyaya gerçek barışı sağlayacağı vugulanmalıdır... S0y kırımn adresi mi o batılı ülkelerin her biri kendi tarihine ve uzantılarına baksın tarih aynasında kendilerini çok rahat görürler...

Mesaj Yaz 28.2.2012 07:45:32
Dünya bu katliama seyirci kalmıştır.Utanmaan birde Ermeni soykırım masalı anlatıyorlar.Nerede Sarkozi?Neden görmüyor bunu?Yoksa yaşımı küçük?Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur,


Mesaj Yaz 27.2.2012 14:59:31
dünya bilmese de olur.Yaradan biliyor.Dünya cezalandırmasa da olur.Ne ödülü, ne cezayı Yaradandan daha adil verecek bir varlık yok..ermenisini, sırpını, hristiyanını, yahudisini, vatan hainlerini Yaradana havale ediyorum..

Mesaj Yaz 27.2.2012 10:32:30


Yetmez !

Sesimizi daha fazla duyurmak adına çalışmak gerek. Diaspora ve lobilere karşı yeterince çalışma yok.
Bir an evvel başlamak gerek.







Yorum Yapın

Hocalı Katliamı 20.Yılında Anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.