ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Editörden... Sevgililer Günü'nüz Kutlu Olsun...

Yeniden dönemeyeceğimiz zaman kavramı içinde, hangi tarihe gitmek isterdiniz en çok? En çok kimin yanında olmak isterdiniz? Kimin elini tutup, gözlerinin içine bakmak uzun uzun… Sarılıp kalmak kucağında belki de sımsıcak… Belki uzunca bir kıyıda denize yakın kumlara uzanırken ayakların, yürümek adım adım eleleyken… Yağmur yağarken ağlamak sevinçten sırılsıklam boynuna asılı kalıp…

15.2.2012

Editörden... Sevgililer Günü'nüz Kutlu Olsun...



Yeniden dönemeyeceğimiz zaman kavramı içinde, hangi tarihe gitmek isterdiniz en çok? En çok kimin yanında olmak isterdiniz? Kimin elini tutup, gözlerinin içine bakmak uzun uzun… Sarılıp kalmak kucağında belki de sımsıcak. Belki uzunca bir kıyıda denize yakın kumlara uzanırken ayakların, yürümek adım adım eleleyken… Yağmur yağarken ağlamak sevinçten sırılsıklam boynuna asılı kalıp…

Düşünün bakalım yeniden dönebileceğiniz bir zaman verseler size, hangi tarihe kimin yanına gitmek isterdiniz?

Şimdi yarın herkes sevgilisizlikten yakınacak. Ben dahil. Fakat içimin sinmediği, gönlümün sevmediği, özlemediğim, o yanımda yokken hasret kalmadığım birinin olmasından, olmaması daha makbul geliyor bana. Hatta hep bir geyik vardır, “sevgililer günü para tuzağıdır” olsun… Hiç umurumda değil doğrusu. Bazen hayat meşgalesinden unuttuğumuz için özel günleri gözümüze sokmalarını faydalı buluyorum. Böyle günlerin anısı çok olur, güzel olur, her yıl yenisi eklenir. Ben böle olmasından yanayım… Alacağınız tek dal gül’ün hatırasını düşünün derim. Pişman olmazsınız… Sanmıyorum.


Akşama kadar 14 Şubat için ağzımıza geleni söyledik. Sosyal medyada takip edenler iyi bilecek esprili çok güzel manidar sözler paylaşıldı. Ben de paylaştım : ))) Fakat düşünüyorum da herkes mi yalnız… Ya da sadece yalnızlar ülkesinde mi yaşıyoruz. Bu el ele tutuşan, öpüşen, koklaşan sevgililer nerde? Herkes yalnızlıktan şikâyetçi… Ama bir o kadar mutlu olanlar var tabi. Onlar kendilerini yarına saklıyorlar. Doğal olarak aldıkları hediyeye göre nispet yapacaklar… Hak eden yapsın, mutluluğu daim olsun…

Uzun uzun anlatıp sevgililer günü tarihçesini ben yazmışım gibi kimseyi baymaya niyetim yok. En son haftasonu yazımda istemiştim ki sevgilinize yazdığınız bir dörtlüğü gönderin bende buradan özel bir sunum hazırlayayım. Lakin yazımı 300 kişi okuyup iki yorum bırakılmış, bir Allah’ın kulu da bir dörtlük gönderiminde bulunmadı.

Hal böyle olunca iş başa düştü… Başucu şairlerimden birinin şiirini ben paylaşacağım. İsterseniz sizde sevdiğiniz aşk şiirleri ile eşlik edebilirsiniz.

AŞKLAR MI?

Aşklar mı diyordun,
anladım
Senin incindiğin,
benimse
Yollara düştüğümdür yeniden

Ahmet Telli



Şimdi düşünün bakalım kimin yanında olmak isterdiniz şimdi? Kapatın gözlerinizi. Uzaklıklar yakın olur, kalbinizin acısı diner, hasretler biter, özlemler diner, aşk çoğalır isterseniz. İsterseniz elini de tutarsınız istediğiniz sevgilinin, gözlerinin içine de bakarsınız. Sizin ne kadar çok istemenizle alakalı biraz da… Şimdi güzel şeyler düşünün. Sevgisizlik saatler sürer, sevgi bir ömür boyu akılda daim…

Kutlu olsun sevgililer gününüz…



Saygımla

banukalyoncu

Fotoğraf: Bade Kalyoncu

Yorumlar
Mesaj Yaz 26.2.2012 22:20:41


Sizleri seviyorummm :)



Mesaj Yaz 14.2.2012 20:06:00



Bugünün en güzel kutlamasıydı....
Sizinde kutlu olsun...



Mesaj Yaz 14.2.2012 13:34:21
Komik ve basit gelebilir kimine, farklı bir kelime ya da bir aşk şiiri ah keşke aşka inansaydım belki o zaman yazabilirdim kıvrak bir kaç kelime.O nun yanında olmak isterdim. Çocukluğuma dönmek ve baba annemin yanında. O beni sevebilmesi için bastonlu çikolatayı avanas olarak vermeyenimdi.Kendimi isteyerek belkide tek öptürdüğüm ve kokusunda anne sıcaklığı bulduğumdu, hatta annemden çok bana yakın olan...Nur içinde yatsın..

Mesaj Yaz 14.2.2012 13:05:13



:))) kuzummmmmmmmmmm ,

o yazıya ben çok geldim-gittim, ama elim nedense yazamadı bir türlü...
birşey var o yazıda inan çok denedim, her seferinde kaçtım...



"boşlukta ki ellerime
kavuştu kelimelerin

elalarıma düştü
karası gözlerinin

saçlarıma terinin kokusu
karıştı

ve damlaların gezindi
yüreğimin köşelerinde

tam zamanında/ dnzc_"




ve sevgi-li-ler günümüz kutlu olsun kuzum...

seni seviyorum... :)


Mesaj Yaz 14.2.2012 10:01:16
AŞK SENİN OLDUĞUN ŞEHİRDE KALDI

Aşk senin olduğun şehirde kaldı
Uğramaz oldu artık bu kente
Aşık olamıyorum artık hiç kimseye
Aşk uzaklara taşındı seninle birlikte...

Keşke gözümü kapayınca yanında olabilseydim,olmak istediğimin.Sevgililer gününüz kutlu olsun!!!


Mesaj Yaz 14.2.2012 01:28:08
Sizin de sevgililer gününüz kutlu olsun :)


Yorum Yapın

Editörden... Sevgililer Günü'nüz Kutlu Olsun... ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.