ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Van Damme, İstanbul'a Hollywood'u getiriyor

Dövüş filmlerinin vazgeçilmez ismi Van Damme'ın ortağı olan şirket, İstanbul'a Avrupa'nın en büyük film stüdyolarını kuracak. Ünlü aktörün şirketi, Büyükçekmece'de 400 dönüm arazi ALDI.

11.12.2011

Van Damme, İstanbul'a Hollywood'u getiriyor

Hollywood yıldızı Jean Claude Van Damme’ın da ortak olduğu şirket, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz ay İstanbul’a gelen Belçika asıllı ünlü aktör, Büyükçekmece’de 400 dönüm arazi üzerine 350 milyon dolarlık dev bir film platosu kurmak için çalışmalara başladı. Yüzde 64’ü ABD ve Umman’lı, yüzde 10’u Van Damme, yüzde 24’ü de ünlü organizatör Ahmet San’a ait olan projeyi mimar Ertem Ertunga üstlendi. İstanbul Film Platoları Yatırım, Eğitim, Turizm ve İşletme A.Ş. adında kurulan şirketin merkezi Las Vegas’ta bulunuyor. Büyükçekmece Belediyesi, önceki gün yapılan meclis toplantısında, belediye hizmet alanında bulunan araziyle ilgili kararı oy birliğiyle geçirdi. 30 yıl süreyle kiraya verilecek araziye fakülte, meslek yüksek okulu, uygulama okulu, film stüdyoları, film platosu ve sosyal tesisler yapılacak. 350 milyon dolara mal olacak ve 2012’de mimari projesi tamamlanacak dev platonun maliyeti, fon ve krediler kullanılarak gerçekleştirilecek. Türkiye’de çekilen bütün film, dizi, reklam ve tanıtım flimlerinin merkezi olacak modern plato için Van Damme’ın girişimlere başladığını belirten proje ortaklarından Ahmet San, "Türkiye’nin tanıtımına çok ciddi katkısı olacak projeyle birlikte, dünya starları Büyükçekmece’ye gelecek. 2013’ün sonlarına doğru tamamlanacak platoda ilk film için ortağımız Van Damme şimdiden girişimlere başladı" dedi.

’BURASI HOLLYWOOD OLMALI’

Van Damme’ın Büyükçekmece’yi çok beğendiğini belirten Belediye Başkanı Hasan Akgün ise, "Kendisi Büyükçekmece’yi Hollywood’a benzetti. Bize, ’Burası Hollywood olmalı’ diyerek, film platosu kurma önerisi getirdi. Bu kapsamda bir çalışma yaptık. Avrupa’nın en büyük film stüdyoları yapılacak. 400 dönüm alan üzerinde yap-işletdevret veya uzun süreli üst kullanma hakkı kiralama sistemiyle ihaleye çıkartılacak projeye, şimdiden talipliler çıkmaya başladı. İlk talipli Jean Claude Van Damme ve organizatör Ahmet San oldu. Bu, Büyükçekmece’yi dünyaya tanıtmak için önemli bir fırsat. Dünya starları ilçemize gelecek" şeklinde konuştu.

Yorumlar
"Van Damme, İstanbul'a Hollywood'u getiriyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Van Damme, İstanbul'a Hollywood'u getiriyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.