ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Günay'dan silüeti bozan binalar için uyarı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Zeytinburnu'nda şehrin tarihi silüetini bozdu iddia edilen yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

19.10.2011

Günay'dan silüeti bozan binalar için uyarı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Zeytinburnu’nda şehrin tarihi siluetini bozduğu iddia edilen yapılarla ilgili yaptığı açıklamada, "Orası turizm bölgesinin dışında olmasına rağmen, tarihsel yarımadanın siluetini bozduğu kanaatiyle yerel yönetimlere uyarı yazıları yazdım" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hilton Otel’de düzenlenen 28. Aydın Doğan Uluslar arası Karikatür Yarışması Ödül törenine katıldı. Yarışmada birinci gelen İngiliz sanatçı Ross Thomson’a ödülünü, Bakan Günay ve Aydın Doğan birlikte verdi.

Törende bir konuşma yapan Bakan Günay, Türkiye’de çok güzel gelişmeler olduğunu ancak daha da güzel şeylerin olması için savaş yerine barışın hakim olması gerektiğine dikkat çekti.

Bakan Günay, program çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da değerlendirdi. Zeytinburnu’nda şehrin tarihi siluetini bozduğu iddia edilen yapılarla ilgili soru bir soru üzerine Bakan Günay, "Orası turizm bölgesinin dışında. Buna rağmen ben, tarihsel yarımadanın siluetini bozduğu kanaatiyle daha önce yerel yönetimlere yazı yazdım. Sanırım onlarda gerekli girişimlerde bulunacaklardır" dedi.

’İstanbul’un tarihsel siluetini korumak hepimizin görevi’ diyen Bakan Günay, "Orası sur tecrit alanın hemen içinde kalıyor. 2006 yılında Ataköy’le ilgili benden önceki dönemde bakanlığın 2.5 emsal bir planı var. Ancak benim dönemimde böyle bir şey söz konusu değil. Benim dönemimde 6 ölçekli bir plan onaylanmadı. Hiçbir biçimde benim dönemimde 1’in üzerinde bir emsale onay vermedim" diye konuştu.

Bakan Günay, "Bazı basın organlarında bize yönelik göndermeler yer alıyor bu konu ile ilgili. Sanırım yerel yönetimler bu konu ile ilgili gerekli dikkati göstereceklerdir. Ben bu konu ile ilgili 3 ayrı uyarı yazısı yazdım" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 20.10.2011 09:12:14

Ordaki binalar 15 kat olana kadar nerdeydiniz Sayın Bakanım
Zeytinburnu belediyesinin sorumluluk bölgesi artı Büyükşehir belediyesi denetimi altında her iki belediye onay vermiş mütahhit yapmış yükselmiş şimdi konuşmanın hiç bir anlam taşıyacağını sanmıyorum çünkü her iki belediyede iktidar belediyesi ve o binalar orda kalır hatta etrafına yenileri eklenir . İstanbulda oturanlar , İstanbulu bilenler orada daha çok bina görecekler. Söz konusu rant olunca selület melület hak getire
Saygılarımı sunarım...



Yorum Yapın

Günay'dan silüeti bozan binalar için uyarı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.