ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk sinemasının usta oyuncusu Tema öldü

Türk sinemasının unutulmaz jönü Muzaffer Tema, Çeşme Ege Kent Sitesi’ndeki yazlığında hayata veda etti.

4.10.2011

Türk sinemasının usta oyuncusu Tema öldü

92 yaşındaki Muzaffer Tema, bu sabah saat 09.15’te evinde hayatını kaybetti. Eşi İnci Tema, ünlü aktörün geçen hafta Pazar günü beyin enfarktüsü geçirdiğini ve solunum yetmezliği çeken Tema için doktorların fazla ümitli konuşmadığını belirtti. Ünlü aktörün evinde huzur içinde yaşama veda ettiğini belirten İnci Tema, "Çeşme’de gömülmek istiyordu ve Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’ndan mezar yeri istemişti. Son dakikalarında elimi tuttu ve ’Seni seviyorum’ diyerek hayata veda etti. Son ana kadar bilinci yerindeydi" diye konuştu. Tema, ünlü aktörün cenazesini 5 yıldır yaşadığı Çeşme’de defnetmek istediklerini belirtti.

1919 yılında İstanbul’da doğan Muzaffer Tema, İstanbul Belediye Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Ankara Devlet Konservatuvarı ve Cumhurbaşkanlığı Filarmoni Orkestrası’nda görev yapan Tema, 1949 yılında ’Uçuruma Doğru’ filmi ile sinema kariyerine başladı. 1959 yılında bir süreliğine ABD’ye giden Tema, sinemada yeni yüzlerin ortaya çıkmaya başlamasıyla karakter rollerinin vazgeçilmez ismi oldu. "Kanun Namına, İngiliz Kemal Lawrence’a karşı, Buruk Acı, Damga, Seninle Düştüm Dile, Fakir Gencin Romanı, Kahveci Güzeli, Posta Güvercini, Kırık Merdiven, Milyonerin Kızı" onun unutulmaz filmleri arasında yeraldı. Tema, dört filmde yapımcı oldu, bir filmde yönetmenlik, bir filmde de senaristlik yaptı. Tema, toplam 146 filmde rol aldı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 11.10.2011 15:56:23
mekanın cennet olsun

Mesaj Yaz 5.10.2011 00:02:56
Allah gani gani rahmet eylesin cok filmlerini seyrettim mekani cennet olsun yakinlarinin basi sag olsun...

Mesaj Yaz 4.10.2011 23:00:14
Dünya starı olabilecek bir ışığa sahipti. Aydınlıklar içinde olsun.

Mesaj Yaz 4.10.2011 22:05:56
Heyhat hayat ne kadar da "hızlı" geçiyor.6O'lı yıllarda Muzaffer Tema'yı izlemek bizim için muazzam bir olaydı ve bizim kuşak 6O''ı devirdik...
Kendisine rahmet,sevenlerine baş sağlığı diliyorum.


Mesaj Yaz 4.10.2011 17:05:17
Türk Sinemasına Anıtı Dikilecek ve asla unutulmayacak aktörlerinden biriydi Muzaffer TEMA.
Yaşantımızda, hep onu gördük, onu izledik ve özellikle de son 15-20 yıldır kendilerini Beyaz perdede o kadar özlemiştik ki.
Bununla beraber, Türk Sineması'nda bir dönem; bir daha yaşanmayacak acı buruksanmalarla daha kapanıyor.
Yeni nesil sözde "sanatçı geçinenlerin", Muzaffer TEMA Ağabeyimizin tecrübe ve birikimlerinden bir ömür boyu öğrenecekleri "Sinema Sanatı Bilgiler" vardır.
Eski Nesil olarak; Seni Asla ve katiye surede unutmayacağız Muzaffer TEMA Ağabey.

ALLAH gani gani rahmet eylesin ve mekanın Cennet olsun. Amin........



Yorum Yapın

Türk sinemasının usta oyuncusu Tema öldü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.