ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

DÜ'deki 18. Ulusal Sosyal Psikyatri Kongresi

Dicle Üniversitesi ve Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği işbirliği ile "18. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi" düzenlendi.

30.9.2011

DÜ'deki 18. Ulusal Sosyal Psikyatri Kongresi

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Kongre merkezinde gerçekleştirilen kongreye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Erdoğan, çeşitli üniversitelerden bilim adamları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"Toplumsal Gelişim ve Değişim" temasının işlendiği kongrenin, açılış konuşmasını yapan Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği’nin 1994 yılında kurulduğunu ve kurulduğu günden bu yana her yıl ulusal kongre düzenlediğini ve bunu gelenekselleştirdiğini söyledi. Ulusal sosyal psikiyatri kongresinin, her yıl farklı bir şehirde ve üniversitede gerçekleştirildiğini ve bu yıl Dicle Üniversitesi’nin bu alandaki çabasının kayda değer olduğuna dikkat çeken Yıldız, çok az destekle, çok ciddi bir konuda toplumsal gelişim ve değişim konusunu tema olarak belirlediklerini ifade etti.

Sosyal psikiyatrinin, toplumsal psikiyatri olduğunu; yani psikiyatrinin klinikten çıkıp, topluma yansıyan alanlarını ele alan ve toplumu bu alanda bilinçlendiren bir bilim dalı olduğunu belirten Yıldız, toplum psikiyatrisi açısından olaylara bakıldığında hastalıkların önlenmesi, insanların hastalıkların gelişiminden korunması, hastalandıktan sonra iyi tedavi edilmeleri, tedaviye rağmen geçmeyen belirtileriyle toplum içinde yaşamak zorunda kalan hastalara daha sosyal, işlevsel, yaşam nitelikleri daha yüksek bir hayat sunabilmek için çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizdi. Dernek olarak bu anlayışın, zihniyetin hem meslektaşları arasında yaygınlaştırılması hem de bu alana ilgi duyan insanlar açısından bilinçlendirmenin yapılması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Yıldız, kongrenin verimli geçmesi dileğinde bulundu.

Bu kongre ile bir yandan Diyarbakır ile üniversite ve psikiyatri camiasını buluşmak isterken, diğer taraftan da batıdan psikiyatri camiasının gelip Diyarbakır’ı, Güneydoğu’yu görmelerini istediğini belirten üniversite Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ve kongre eş Başkanı Prof. Dr. Aytekin Sır, konu başlığını da bu yönde belirlediklerini söyledi.

Diyarbakır’ın ve bölgenin medya tarafından yansıtılan imajından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Sır, Diyarbakır’ın, güvenli olduğunu ve sıcak insanlarıyla birçok batı şehirlerinde az rastlanan değerlere sahip olduğunu dile getirdi. Sır, yıllardır Diyarbakır’ın tüm engellemelere rağmen gelişimini sürdürdüğünü, geliştiğini ve gelen misafirlerin bütün bunları görmelerini çok arzuladığını belirterek, üniversitede yapılan çalışmalar konusunda bilgiler verdi.

Açılış programı, üniversite öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kenan Haspolat’ın "Diyarbakır Tarih ve Kültür Kenti" sunumuyla devam etti. İzleyicileri, Diyarbakır’ın bilinmeyen yönleriyle tanıştıran Haspolat, Diyarbakır’ın birçok ilke tanıklık eden kadim bir şehir olduğunu resimlerle ifade etti.

İlginç konu başlıklarıyla farklı oturumlarla devam edecek olan kongrede bildiri sunumlarına da yer verilecek.

Yorumlar
"DÜ'deki 18. Ulusal Sosyal Psikyatri Kongresi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

DÜ'deki 18. Ulusal Sosyal Psikyatri Kongresi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.