ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Siyasi alanda tutkular ve inanışlar, pek az da düşünceler çarpışır. Gustave Le Bon Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

‘Yazlık Sinema’ Nostaljisi Bursa’yı Sardı

Yazlık sinema nostaljisini Bursa’da yaşatan ‘Yazlık Sinema Kumpanyası’, 2 ay boyunca kentin farklı noktalarında, vizyona damgasını vuran filmleri sinemaseverlerin beğenisine sundu.

16.9.2011

‘Yazlık Sinema’ Nostaljisi Bursa’yı Sardı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz akşamlarına nostaljik bir tat katmak amacıyla hayata geçirilen ‘Yazlık Sinema Kumpanyası’, 16 Temmuz Cumartesi tarihinden beri kentin farklı noktalarında sevilen filmleri ücretsiz olarak sinemaseverlerin izlenimine sundu.
‘Yıldızları Birlikte Seyredelim’ sloganıyla hayata geçirilen ve startı Mudanya’da verilen ‘Yazlık Sinema Kumpanyası’, 2 aylık programın ardından Kestel’de sona erdi. Vatandaşlar, Kestel amfi tiyatroda bir araya gelerek, Deniz Çakır ile Özcan Deniz’in başrollerini paylaştığı ‘Ya Sonra’ filmini ilgiyle izledi.
Kentin 7 merkez ilçesinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında yüzlerce Bursalı, sevdikleri sanatçıları açık havada izleme fırsatı buldu. ‘New York’ta Beş Minare’, ‘Kurtlar Vadisi Irak’, ‘Aşk Tesadüfleri Sever’, ‘Av Mevsimi’, ‘Takva’, ‘120’, ‘Eşref Paşalılar’, ‘Eyvah Eyvah 2’, ‘Nefes’, ‘Buz Devri’, ‘Oyuncak Hikayesi’, ‘Mutluluk’ ve ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ filmlerini izleyen vatandaşlar, büyüklerinden duydukları yazlık sinema nostaljisinin keyfini bugünde yaşatan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Film gösterimlerinde ikram edilen patlamış mısırlar da sinemaseverlerin film keyfine ayrı bir lezzet kattı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 17.9.2011 13:52:51
Beşikçiler ve "Çiçek" yazlık sineması 46 yıl önceymiş sahiden "nostalji"...


Yorum Yapın

‘Yazlık Sinema’ Nostaljisi Bursa’yı Sardı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.