ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Arif Ay’ın Yeni Kitabı

Şiirimizin zirve isimlerinden Arif Ay'ın yeni şiir kitabı “Şiirimin Şehirleri” raflarda yerini almak üzere.

7.9.2011

Arif Ay’ın Yeni Kitabı

Arif Ay’ın önümüzdeki günlerde Okur Kitaplığı tarafından yayımlanacak olan Şiirimin Şehirleri adlı kitabını sizin için okuduk.

Arif Ay’dan sarsıcı mısralar!

Arif Ay bu kitaptaki şiirleri Bağdat’ın yakılıp yıkıldığı, işgal edildiği günlerde yazmaya başladı. Kitaptaki şiirlerin ortak özelliği İslam’a başkentlik yapmış şehirlerin Bağdat’ın acısına ortak olmaları... Bu zirve şehirleri şiir diliyle ve konuşturarak Bağdat’la hemhâl kılan şair, böylece, bir taraftan İslâm medeniyetini de terennüm ettirmiş oldu.

Yazıldığı dönemin edebiyat dergilerinde “Bağdat’a Dönen Şiirler” üst başlığıyla yayınlanan ve oldukça ilgi çeken bu şiirlerin Şiirimin Şehirleri şeklinde ve daha kuşatıcı bir başlık altında toplanmasının sebebi, Arif Ay’ın hassasiyetini daha bir belirgin kılıyor. Zira, Şiirimin Şehirleri’nin diri şehirleri Bağdat’ın kardeşi, İslâm’ın abide şehirleridir.

İslam’ın abide şehirleri

Haydi bu şehirlerin isimlerini de verelim: İstanbul, Semerkand, Buhara, Şam, Kudüs, Mekke, Medine, Kahire, Bağdat… Bağdat’ta duralım, çünkü Bağdat’la birlikte Bağdatlı Anne ve Bağdatlı Çocuk da “konuşmaya” iştirak ediyor.

Ve… Bağdat’la aynı kaderi paylaşan Bosna ve Grozni için şair tarafından daha önceki dönemlerde yazılmış iki şiir de kitabın “Ek” bölümünde okura sunulmuş.

Yorumlar
Mesaj Yaz 8.9.2011 03:02:02
bu arada "adam da adammış ha" derken "su düşü" şiirine konu olan adam için kullandım...tekrar saygılarımla...

Mesaj Yaz 8.9.2011 02:17:16
adam da adammış ha...umarım güzel olur...arif ay a saygılarımla...

Mesaj Yaz 7.9.2011 22:57:00
Türk Edebiyatına hayırlı olsun.saygılar.


Yorum Yapın

Arif Ay’ın Yeni Kitabı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.