ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur. MONTAİGNE Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Asırlık kitapların kokusu Beyoğlu'na yayılacak

Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği '5. Sahaf Festivali' 6-18 Eylül tarihleri arasında Tepebaşı TRT binasının yanında kitap tutkunlarıyla buluşacak. 72 sahafın katılacağı festivalde yazarlarla söyleşiler de olacak

3.9.2011

Asırlık kitapların kokusu Beyoğlu'na yayılacak

Beyoğlu Belediyesi’nce her yıl Taksim Gezi Parkı’nda düzenlenen sahaf festivalinin bu yılki adresi Tepebaşı... 6-18 Eylül tarihleri arasında Tepebaşı yanındaki TRT binasındaki festival alanında birbirinden değerli koleksiyonlar, asırlık kitaplar ve eserler 12 gün boyunca kitap tutkunlarıyla buluşacak. ’5. Sahaf Festivali’ne bu yıl Kadıköy, Moda, Sarıyer, Ortaköy, Beyazıt ve Şişli başta olmak üzere İstanbul’un birçok ilçe ve semtinden toplam 72 sahaf katılacak.

NADİDE ESERLER SATIŞTA
Kitabı ve sahafı Beyoğlu’nda okurla buluşturan, geçmişten günümüze bir yol çizen festivalin beşinci yılında, yine eskinin kokusu şimdiki Beyoğlu’nda yükselecek. Birçok seçkin sahaf; festival boyunca kartpostallardan sigaralıklara, siyah-beyaz hatıra fotoğraflardan sinema afişlerine, nadide kitapları ve özel koleksiyonları stantlarında satışa sunacak. Cumhuriyet öncesi ve ilk yıllarına ait hisse senetleri, Osmanlı tapuları ve noter evrakları da koleksiyoncuların ilgi göstereceği dokümanlardan olacak.

MÜZAYEDE OLACAK!
Eski çizgi romanlar raflardaki yerini alırken, 1950’li yılların orijinal sinema afişleri, tarihi belge niteliğini taşıyan kilim ve kumaş motiflerinin yer aldığı kitaplar da festivalde öne çıkacak. Bu arada tarihi kişiliklerin imzalı evrakları ve mektupları da sergilenecek. Kitapseverlerin her gün saat 10.00 ile 24.00 arası kitaplarla haşır neşir olabileceği festivalde; bir kitap müzayedesi de gerçekleştirilecek. Festival boyunca, edebiyatçılarla söyleşiler de yapılabilecek

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan (yanda), geçtiğimiz yıl düzenlenen sahaf festivalindeki kitapları bir bir incelemişti. Beş yıldır süren festivale bu yıl da yoğun katılım bekleniyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 6.9.2011 16:54:55
Türkiye de ''SAHAF'' kalmış mı? Çok şaşırdım doğrusu. En eski sahafların doluşup zamanında yer aradığı, ''BEYAZIT'' meydanı; Eski tarihinden eser bırakmamış, çağdaşlık akımında savrulup gitmişler. Gerçi bu kadar büyükte söylememek gerekli. Halen belli başlı köşelerde , belkide bir iki adam kalmıştır. Keşke onlarda kendilerini bulunmaz hint kumaşı olarak görmese. Bir osmanlı yazıtını çevirmeye. Milyar para istiyorlar.


Yorum Yapın

Asırlık kitapların kokusu Beyoğlu'na yayılacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.