ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tiyatro sanatçısı Sevgi Sakarya vefat etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Sevgi Sakarya vefat etti

1.8.2011

Tiyatro sanatçısı Sevgi Sakarya vefat etti

İBB Şehir Tiyatroları’ndan yapılan açıklamaya göre, tiyatro oyuncusu, yönetmeni ve yazarı Sevgi Sakarya’nın cenazesi, Ataköy 5. Kısım Cami’nde kılınacak öğle namazını müteakip, Bakırköy İlçe Mezarlığı’nda defnedilecek.

Eskişehir doğumlu olan Sevgi Sakarya, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 1987 yılında Konservatuar’ın ikinci sınıfında okurken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olarak çalışmaya başladı. İBB Şehir Tiyatroları’nın birçok oyununda oyuncu olarak görev alan Sakarya’nın yazdığı “Lay Lay Lom” adlı çocuk oyunu, 2004-2005 Sezonu’nda İBB Şehir Tiyatroları tarafından sahnelendi. 2006-2007 Sezonu’nda sahnelenen Ayten Soykök’ün yazdığı “Temizlik Ülkesi” adlı çocuk oyununu yönetti. Birçok reklam filmi, dizi ve sinema filmde rol alan Sevgi Sakarya, çeşitli anaokullarında drama dersleri verdi. 1999 yılından başlayarak çocuklar ve büyükler için tiyatro oyunları yazan Sakarya’nın “Lay Lay Lom”, “Ozi’nin Hayali”, “Bay Mırk ile Mırk” adlı oyunları Bu Yayınevi tarafından yayımlandı.

Oynadığı Oyunlardan Bazıları:

“Antonius ve Cleopatra, Çulsuzlar, Ağrı Dağı Efsanesi, Resimli Osmanlı Tarihi, Kuşlar (Müzikal), Hizmetçiler, Theope, Askerliğim, Gazeteciden Dost, Altın Post, Kafkas Tebeşir Dairesi, Gün Uzar Yüzyıl Olur, Hasır Şapka, Suç ve Ceza, Pazartesi Perşembe, Rüyaların En Güzeli, Palyaço Prens, Mavi Masal, Yavru Kimin, Büyülü Göl, Hoşunun Utancı, Altın Küp.”

“Yazdığı Tiyatro Oyunları:

Pempem, Çok Geç Olmadan, Üresin ile Türesin, Lay Lay Lom, Ozi’nin Hayali, Bay Mırk ile Mırk, Tavuk Çorbası, Dans Et Benimle.”

Yorumlar
Mesaj Yaz 2.8.2011 19:44:34
BİR YILDIZ DAHA KAYDI .ALLAH RAHMET ETSİN. MEKANI CENNET OLSUN.


Yorum Yapın

Tiyatro sanatçısı Sevgi Sakarya vefat etti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.