ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Dominik’te Kitap Okuma Rekoru Kırıldı.

Dominik Cumhuriyeti'nde beş üniversiteli gençhalkı bilinçlendirmek adına 300 saat yüksek sesle kitap okuyarak bu alanda dünya rekoru kırdılar.

22.7.2011

Dominik’te Kitap Okuma Rekoru Kırıldı.

Deneme sırasında yemek yemeyen ve uyumayan gençler rekora rağmen hala okumaya devam ediyorlar. Gençlerin amacı yılın her günü için bir saat anlamına gelen 365 saat. Guinness yetkilileri tarafından öğrenciler hala izleniyorlar.

Öğrenciler rekora hazırlanmak için iki yıl boyunca her gün üç saat yükse sesle okudular. Önceki rekor 2009 yılında 240 saat yüksek sesle kitap okuyan Miami Dade Üniversitesi’nden bir grup kadına ait.

Yorumlar
Mesaj Yaz 25.7.2011 11:03:39
Yararlı bir deneme.

Mesaj Yaz 25.7.2011 01:48:47
Rekor kırmak adına her türlü hareket ve tarz deneniyor...

Olsun işin ucunda kitaplar ve okumak adına mesaj var...

İncelemeye takibe deeğr bir rekor denemesi...


Mesaj Yaz 24.7.2011 23:58:02
Her gün en az bir saat okuyarak kendi rekorumu belirleyeceğim. Bunu seneye iki saate çıkararak bu gençlerin saçma rekor denemelerinden bir ders almış olurum.

Mesaj Yaz 24.7.2011 18:25:16
" Yılın her günü için bir saat anlamına gelen 365 saat. "

Bu beni dusundurdu iste! Cevremdeki bircok insana gore -okuma aliskanliginin bizlere verilmedigini dusunecek olursak- cok fazla kitap okurum. 365 saati ne kadar asiyorum acaba ?? Bugun itibari ile bunu incelemeye aliyorum :)



Yorum Yapın

Dominik’te Kitap Okuma Rekoru Kırıldı. ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.