ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu vefat etti

Yeşilçam’dan bir yıldız daha kaydı. Ünlü oyuncu Ali Cağaloğlu vefat etti. Birçok film, dizi ve oyunda aktörlük yapan sinema ve tiyatro sanatçısı Cağaloğlu, Rüstem Paşa'nın soyundan geliyordu.

24.6.2011

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu vefat etti

Türk sinemasının ve tiyatrosunun mütevazı ve emektar isimlerinden biri daha aramızdan ayrıldı. Birçok film, dizi ve oyunda aktörlük yapan sinema ve tiyatro sanatçısı Ali Cağaloğlu vefat etti.

Rüstem Paşa’nın soyundan gelen Ali Cağaloğlu’nun vefatıyla “Son Cağaloğlu” aramızdan ayrılmış oldu.

45 yıl önce “Ölüm Yaklaşıyor” filmiyle kamera karşısına geçen ünlü oyuncu en son “Papatyam” dizisinde rol almıştı.

Kanlıca’daki evinde son nefesini veren Ali Cağaloğlu gönüllerimizde taht kuran Yeşilçam filmlerinin unutulmaz oyuncularından biriydi. 5 Ağustos 1930 yılında İstinye’de doğan Ali Cağaloğlu, Kanlıca’daki evinde yalnız yaşıyordu.

Cağaloğlu’nun cenazesi, 25 Haziran cumartesi günü (yarın) Kanlıca Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Kanlıca Mezarlığı’nda defnedilecek.

Cağaloğlu semtine de adını veren Cağaloğlu Rüstem Paşa’nın, Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan’dan olma çocuklarının soyundan geldiği için Cağaloğlu soyadını taşıyan ünlü oyuncu, soyadını devam ettirecek varisi olmadığından “Son Cağaloğlu” olma özelliğini de taşıyordu.

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olmasının yanı sıra mütevazı kişiliği ile tam bir İstanbul Beyefendisi olarak yaşayan, İstanbul’un “Cağaloğlu” semtine adını veren “Cağaloğlu Rüstem Paşa”nın torunu olan sanatçı, Adapazarı Halkevi tiyatro kolunu kurarak Adapazarı’nda yerel tiyatronun ilk kurucularından biri olarak çok değerli öğrenci de yetiştirmişti.

Ali Cağaloğlu ilk defa 1966’da, “Ölüm Yaklaşıyor” filminde Fikret Hakan’la birlikte kamera karşısına geçmişti. Tiyatro, sinema ve televizyonda çeşitli rollerde yer alan Ali Cağaloğlu, Barış Manço ile Meral Zeren’in “Baba Bizi Eversene” filminde bebeğin “Gerçek babası”… Orhan Gencebay ve Müjde Ar’ın “Batsın Bu Dünya” filminde “Şakir Bey”… Ali Rıza Binboğa’nın “Yarınlar Bizim” filminde “Emlakçı Naci”, Tarık Akan ve Hale Soygazi’nin “Sevgili Dayım” filminde “Tarık”tan hoşlanmayan “Hulusi Enişte, “Zeki Alasya – Metin Akpınar’ın “Güler misin Ağlar mısın” filminde “Turizm Bakanı”, Kemal Sunal’ın “Davacı” filminde “Hakim Süha Bey”, “Mahallenin Muhtarları” dizisinde “Emlakçı İhsan”, Uğur Yücel ve Kenan İmirzalıoğlu’nun “Alacakaranlık” dizisinde “Ferit Çağlayan”ın babası “Kamber Çağlayan” rolünü de canlandırmıştı.

Ali Cağaloğlu’nun rol aldığı bazı yapımlar:

İki Aile – 2006… Tatil Aşkları – 2004… Biz Boşanıyoruz – 2004… Ömerçip – 2003… Alacakaranlık – 2003… Yeter Anne – 2002… Benimle Evlenir misin – 2001… Çilekli Pasta – 2000… Hiç Bana Sordun mu? – 2000… Dadı – 2000… Gurbetçiler – 1996… Mahallenin Muhtarları – 1992… Kanca – 1986… Davacı – 1986… Güneşli Bataklık – 1977… Sevgili Dayım – 1977… İntikam Meleği / Kadın Hamlet – 1976… Batsın Bu Dünya – 1975… Yarınlar Bizim – 1975… Baba Bizi Eversene – 1975… Kuvvet Macunu – 1975… Güler misin Ağlar mısın – 1975… Eşkıya – 1966…

Ali Cağaloğlu’nun anılarını derlediği otobiyografik kitabı “Cağaloğlu Beyoğlu” ailesi tarafından cenazesine katılanlara armağan edilecek.

Yorumlar
Mesaj Yaz 26.6.2011 00:46:38
Sanat yapma değil doğaldır..son örneklerinden birini kaybettik..

Mesaj Yaz 25.6.2011 17:37:39
Allah rahmet eylesin :(

Mesaj Yaz 25.6.2011 14:55:56
ALLAH Rahmet eylesin.
Nerede Bu Kültür Bakanlığının, Biz sanatçıları , koruyup- kollayıp- emekli günlerinde rahat ettirecek atılımları. Cevapsız bu sorular kaşısındsa yapılacak tek bir şey kalıyor : UTANMAK.............


Mesaj Yaz 25.6.2011 13:39:49
çok sever ve beğenirim
mekanı cennet olsun
ölmedi ki
nasıl ki hulisi kentmen
erol taş ölmedi ise
sizi seviyoruz ustalar


Mesaj Yaz 25.6.2011 12:48:43
mekanı cennet olsun değerli bir sanatçıydı..

Mesaj Yaz 25.6.2011 01:18:53
Allah cc kabrini ferah mekanını cennet eylesin.

Mesaj Yaz 24.6.2011 23:24:03
Ne büyük oyuncular bu isimler. Rabbim gani gani rahmet etsin dilerim. Nur içinde yatsınlar.


Yorum Yapın

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu vefat etti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.